Araújo, Christensen i Kounde celebren la victòria (REUTERS)

El Barça de la millor defensa de la història de la Lliga

Amb només 8 gols encaixats en les primeres 24 jornades de la Lliga, l'equip de Xavi s'ha convertit en el primer de la història de la competició a assolir aquesta xifra
Redacció Esport3 Actualitzat

El mur defensiu blaugrana i les aturades de Ter Stegen han donat i donen una solidesa fascinant a l'equip. Tant, que l'ha portat a ser l'equip amb menys gols encaixats en tota la història de la Lliga. En les primeres jornades de la temporada, els de Xavi només han rebut 8 gols en contra, una xifra que fins ara cap equip havia assolit.

Ter Stegen, camí de ser el millor porter de la història de la Lliga

Setmana darrere setmana, la porteria que defensa Marc-André ter Stegen, acompanyat d'un eix defensiu infranquejable, ha anat acumulant porteries a zero de forma habitual, i ha arribat a 18 de 24 jornades amb cap gol encaixat. Només 8 gols en contra, i d'aquests només 1 a l'Spotify Camp Nou, i de penal contra l'Espanyol (1-1). La temporada 2017/2018, Marc-André va aconseguir 19 porteries a zero en 37 partits disputats, però encaixant 28 gols (0,75 de mitjana).

Els millors números de l'equip es remuntaven a la temporada 1986/87, quan el Barça va tenir també un inici de competició molt sòlid en rebre 9 gols en 22 partits de Lliga. Ni el millor Barça, el de les 5 Copes, el de Johan Cruyff, Guardiola o Luis Enrique han aconseguit arribar a aquest registre. L'equip té una fermesa i confiança darrere capaç de salvar els partits quan hi ha inseguretats a la davantera.

El Barça celebrant un gol (REUTERS)

Dépor i Atlètic de Madrid, únics amb xifres semblants

Només hi ha dos equips que, a la jornada 24, no acumulen dues xifres de gols encaixats. Set anys després del Barça de Terry Venables, va ser el Deportivo de la Corunya qui va igualar els registres blaugranes. Els gallecs en la temporada 1993/94, sota les ordres d'Arsenio Iglesias, van encaixar un gol en els primers vuit partits de la Lliga, arribat a la jornada 21 amb només set gols en contra. A la jornada 22, el Dépor va perdre al Santiago Bernabéu per 2 gols, sumant 9 gols acumulats. Amb un sistema de joc defensiu, el Dépor va acabar perdent la Lliga en l'últim partit de la competició, davant el Barça.

L'altre equip que en els darrers anys és un bloc defensiu és l'Atlètic de Madrid del Cholo Simeone, que la temporada 2017/18, amb ja Oblak sota els tres pals, va igualar els registres dels 9 gols cedits en 22 jornades, igual que el Barça i el Deportivo. Els de Simeone tampoc van aconseguir el títol de la competició, que va ser per al Barça d'Ernesto Valverde. Un Barça que a la jornada 24 era líder amb 11 gols en contra.

Els del Cholo la temporada 2015/16 van rebre 18 gols en 38 partits, un altre rècord que els de Xavi podrien igualar a curt termini.

Amb l'excepció de la derrota a Almeria, el vestidor considera que l'equip ha superat amb prou nota les absències de Lewandowski, Pedri i Dembélé i hi ha el convenciment que el projecte va per bon camí.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut