Roger Grimau i alguns jugadors del Barça, mirant una jugada per la pantalla gegant (Europa Press)
Bàsquet

El Barça es queda virtualment sense Supercopa ACB

La classificació de l'UCAM Múrcia per a la final de l'ACB implica que l'equip blaugrana optarà a un títol menys la temporada que ve, tret que sigui l'amfitrió de la competició

Redacció Esport3Actualitzat

La temporada del Barça de bàsquet es va tancar en blanc la setmana passada, però aquest dimecres se li va barrar el pas a un altre títol. La classificació de l'UCAM Múrcia per a la final de la Lliga ACB implica que l'equip blaugrana no està classificat esportivament per a la pròxima edició de la Supercopa ACB i només podria participar-hi en l'improbable cas que es presentés com a amfitrió de la competició. 

Criteris de classificació

La Supercopa, la competició que obre la temporada del bàsquet, es disputa en format de final a quatre i hi participen el campió de Lliga, el campió de Copa, el campió anterior de la Supercopa i un equip organitzador. En aquest cas, el Madrid acapara els tres primers supòsits. Per tant, les places corresponents a mèrits esportius s'atorguen per cassificació a la Lliga: l'UCAM Múrcia es classifica com a finalista i l'Unicaja passa per davant del Barça per haver-se classificat millor a la Lliga regular. Si la final l'hagués jugat el Màlaga, el Barça hauria acabat tercer a l'ACB i hauria obtingut la plaça per davant de l'UCAM

Tot plegat, una altra mala notícia per a la secció de bàsquet blaugrana, que ha de passar per canvis profunds, segons va admetre el seu mànager general, Juan Carlos Navarro. Uns canvis que poden afectar la banqueta.

L'UCAM, la revelació de l'any

L'UCAM Múrcia va donar la sorpresa en imposar-se a l'Unicaja Màlaga (70-79) al cinquè partit de les semifinals. L'equip de Sito Alonso jugarà per primera vegada a la seva història la final de la Lliga ACB, on se les haurà amb el gran favorit, el Reial Madrid.   

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut