El Barça femení, l'única secció rendible del club: totes les xifres que ho fan possible

L'equip de futbol tancarà l'exercici amb un creixement del 54% respecte a l'any anterior i un benefici pròxim als 150.000 euros
Jordi Martínez Pallejà Actualitzat

Els èxits han permès al Barça femení generar cada cop més caixa per diferents conceptes. Els ingressos pressupostats per a aquesta temporada han crescut un 54% respecte a l'anterior. I, segons el club, l'equip tancarà l'exercici amb un benefici pròxim als 150.000 euros, que convertiran aquesta secció en l'única rendible de l'entitat.

El Barça ocupa el segon lloc del podi dels pressupostos més grans d'Europa, només per sota del seu rival a la final de la Champions d'Eindhoven:

  • Wolfsburg 12 milions
  • Barça 11,7 milions
  • Olympique de Lió 10 milions
  • Chelsea 7,5 milions
  • Reial Madrid 6 milions
 

Ara bé, d'aquests 11,7 milions amb què compta el Barça, només 2 provenen de les competicions. En aquest cas, menció destacada per al taquillatge del partit contra el Chelsea de la Lliga de Campions al Camp Nou: 1,2 milions d'euros. Amb aquesta xifra es pagarien tots els desplaçaments de l'equip, i sobrarien diners. Això sí, la partida més important d'ingressos l'aporten els patrocinadors: 8 milions. Alguns ja són exclusius del Barça femení, on veuen un negoci amb un atractiu molt especial.


Els salaris, la despesa més gran

Pel que fa a les despeses, la partida més gran se l'enduen els salaris de la plantilla, 6,7 milions. En aquest àmbit, el club té clar que vol ser prudent i incentivar el talent de casa. Mentre el vestidor masculí fa anys que conviu amb l'obligació de l'estalvi, el femení aplica una fórmula d'autosuficiència que pot garantir la viabilitat d'un projecte fins ara clarament guanyador.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut