Pedri deixava el terreny de joc caminant amb dificultat (EFE/EPA/FRIEDEMANN VOGEL)
Eurocopa

Confirmat l'abast de la lesió de Pedri i el temps de baixa

El Barça podria ser indemnitzat per la UEFA per la lesió del canari en cas que superés 28 dies d'inactivitat

Redacció Esport3Actualitzat

Una duríssima entrada de Kroos quan només s'havien jugat cinc minuts va deixar fora de combat Pedri. Les proves mèdiques fetes al canari han determinat que té un esquinç lateral intern de grau 2 al genoll esquerre.

Els serveis mèdics de la selecció espanyola ja van valorar en acabar el partit la possibilitat que Pedri tingués una lesió d'aquesta magnitud, però les proves fetes aquest dissabte han confirmat l'esquinç i han descartat lesions associades.


El temps recuperació seria d'unes 4 setmanes de baixa. Per tant, el blaugrana diu adeu a l'Eurocopa, tot i que es quedarà a Alemanya per fer costat els seus companys fins que acabi la participació de la selecció espanyola a la competició.

 

El Programa de Protecció de Clubs de la UEFA

Si el temps de recuperació de Pedri s'allargués, com a mínim econòmicament el Barça podria fer ús del mecanisme de protecció de la UEFA davant aquest tipus de lesions quan es produeixen en partits disputats pels combinats nacionals. Entra en vigor a partir del 28è dia d'inactivitat del jugador (a partir del 2 d'agost) i preveu indemnitzacions milionàries.

Les indemnitzacions contemplades pel Programa de Protecció de Clubs de la UEFA es calculen sobre la base del salari fix del jugador. En concret, estableixen una quantitat màxima de 20.548 euros diaris durant un període de fins a 365 dies, amb un màxim de 7.500.000 euros per futbolista i accident.

En cas que el Barça hagués d'afrontar lesions d'altres jugadors de la seva plantilla mentre disputen compromisos internacionals amb les seves seleccions, podria arribar a cobrar un màxim de 80 milions d'euros a l'any com a part del Programa de Protecció de Clubs de la UEFA.

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut