Dues genialitats de Dembélé no són suficients per derrotar la Juventus (2-2)

El Barça ha dominat el conjunt d'Allegri a l'inici i al tram final del partit, però dues esgarrapades de Kean han neutralitzat els dos grans gols del "Mosquit" en dues accions individuals
Redacció Esport3 Actualitzat

El Barça ha empatat davant la Juventus (2-2) el seu tercer test de pretemporada als Estats Units, en un duel en què els blaugranes han merescut més però en què han acabat penalitzats per l'eficàcia de la Juventus en les transicions. El domini i les ocasions han estat dels avui daurats en el primer quart d'hora i en el tram final, però ha acabat faltant encert davant la porteria rival.

A 38 graus de temperatura al Cotton Bowl de Dallas, Xavi ha ordenat un partit de pressió i arribada per Nico i Kessié, els dos interiors titulars. El Barça ha sotmès la Juve durant els primers minuts, però tot i intentar-ho, Lewandowski no ha pogut batre el seu amic Szczesny (2'). A poc a poc la Juventus s'ha anat espolsant la pressió blaugrana i ha començat a crear perill a la contra, amb molta precisió en les transicions. En són exemple una rematada de Di María (12') i una centrada del "Fideo" que Kean no ha pogut rematar per ben poc (29')

Szczesny ha tocat la pilota en la primera rematada de Dembélé però no ha pogut evitar el gol (Adam Davis / EFE)

Però quan més espès estava el Barça, ha emergit el talent d'Ousmane Dembélé. En el minut 33, s'ha inventat una excel·lent jugada individual que ha finalitzat amb un xut contundent, impossible per a Szczesny (1-0); ha estat el segon partit de pretemporada en què el francès veu porta.

La parella de centrals Christensen- Èric Garcia ha treballat a un bon nivell, però en un dels pocs desajustos clars de la primera meitat, Moise Kean ha empès a la xarxa una assistència de Juan Cuadrado (1-1, 38'). No hi ha fet res: Dembélé, que ja havia marcat contra la Juve a la Champions, ha tornat a fer de les seves i, en una acció un pèl afortunada i amb rebots, ha tornat a avançar el Barça just abans del descans (2-1, 43').

El moment en què Moise Kean ha empatat el partit per a la Juventus, batent Ter Stegen (Adam Davis / EFE)

Però als sis minuts de la represa, i amb Frenkie de Jong de nou com a central, els d'Allegri han tornat a equilibrar el partit en una combinació iniciada per Di María, continuada per Zakaria amb una pasada cap a Locatelli i culminada amb el doblet de Moise Kean, que ha batut Iñaki Peña.

Si bé en molts aspectes l'última mitja hora ha estat la típica d'un partit de pretemporada, amb canvis i l'entrada de molts jugadors joves, totes les ocasions per desequilibrar el marcador han estat del Barça. Les més clares, dues rematades a la creueta en trenta segons; la primera, en un llançament de falta de Raphinha, i la segona, en un intent de fantasia d'Ansu Fati. Pràcticament en l'últim minut de partit, Memphis també ha gaudit d'una clara opció, però no ha sabut batre Mattia Perin. El Barça, així, ha encaixat els primers gols de la pretemporada, però tot i estar més espès que altres dies, també ha exhibit els seus recursos ofensius.

Dos exjugadors amb passat al Borussia Mönchangladbach, Christensen i Zakaria, en una acció del partit (Adam Davis / EFE)