L'objectiu del Barça es reobrir el Camp Nou abans de finals d'any

El Barça oficialitza els preus dels passis del nou Camp Nou i manté l'objectiu de tornar abans del 2025

La vicepresidenta Fort anuncia que els socis amb abonament a Montjuïc tenen garantida l'assistència a l'estadi aquesta temporada
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Espai Barça

"El club està treballant per tenir preparat l'estadi per tornar abans de finals d'any." La vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, ha reiterat aquest dilluns que el club manté l'objectiu de reobrir l'Spotify Camp Nou abans del 2025. Era la resposta més esperada de la roda de premsa que la directiva ha ofert aquest dilluns per actualitzar diferents informacions d'interès per als socis al voltant de l'Espai Barça.

Independentment de la data exacta, els barcelonistes ja saben que quan es produeixi la reobertura del Camp Nou comptarà amb un aforament del 60%, equivalent a 62.000 espectadors. D'aquests seients, 45.000 seran per als passis dels socis --la condició d'abonat tradicional està suspesa fins a la tornada definitiva a la instal·lació--, mentre que la resta se'ls reserva l'entitat per tenir capacitat de generar ingressos amb les entrades i poder eixugar una part dels 100 milions que es calcula que s'han deixat de percebre amb l'exili a Montjuïc.

Exclusivitat per als 17.000 abonats a Montjuïc

Entre l'11 i el 23 d'octubre, els socis i sòcies podran sol·licitar els passis al Camp Nou, tot i que els actuals abonats a l'Estadi Olímpic, uns 17.000, hi tindran garantida l'assistència. L'únic que han de fer per fer-ho efectiu és confirmar la voluntat de mantenir el passi, un tràmit que s'obrirà entre el 25 i el 27 d'aquest mes. També tindran preferència per escollir la zona que volen. Pel que fa a la resta de passis, si la demanda és superior a l'oferta es procedirà a fer un sorteig. 

Durant l'etapa de provisionalitat al Camp Nou, es mantindrà el seient variable. És a dir, en el moment de la compra individual del passi, el soci tria la zona del camp que li interessa, però la ubicació dels seients anirà canviant. Com ara, la presència als partits s'haurà de confirmar amb sis dies d'antelació, tot i que en aquest punt hi ha un canvi: sempre que hi hagi disponibilitat, es podrà demanar l'entrada dues o tres hores abans.

Els preus del retorn al Camp Nou

En la roda de premsa de Fort, ha quedat resolt un dels grans enigmes del retorn al Camp Nou, els preus dels primers passis. El club els ha calculat amb el supòsit de jugar-hi l'última meitat de la temporada, i tenint en compte que donen accés als partits de la segona volta de la Lliga i les eliminatòries de la Champions i la Copa del Rei.

L'estiu passat els preus de Montjuïc s'havien mantingut, només repercutint l'increment de l'IPC. Amb el retorn a l'estadi del carrer Aristides Maillol, són molt semblants als de la temporada 2022-23, l'última abans de les obres. Aquests són alguns dels preus anunciats per a les zones més concorregudes:

  • Tribuna central (sense coberta): 695 euros, primera graderia; 755 euros, segona graderia; a Montjuïc, 449 euros.
  • Lateral central: 435 euros, primera graderia; 463 euros, segona graderia; a Montjuïc, 258 euros.
  • Gol Nord i Gol Sud central: 435 euros, primera graderia; 463 euros, segona graderia; a Montjuïc, 186 euros.

Fort, que ha xifrat en el 90% els socis que han actualitzat el cens, ha recordat que el pagament dels passis seguirà sent fraccionable.

 

Alguns elements ja seran definitius

Els 62.000 seients del nou Camp Nou es distribuiran entre la primera i la segona graderia i ja seran definitius. Les grues seguiran a l'estadi, però moltes fases de la remodelació, com la il·luminació o els lavabos, estaran enllestides. Altres aspectes, com els serveis de restauració, les 200 places de pàrquing i el sistema d'accés al camp amb torns, seran provisionals.

Això sí, el Barça assegura que una de les conseqüències d'aquesta tornada gradual és que la convivència entre els partits i la remodelació reduirà en un 25% les hores que es podran destinar a les obres. La data de finalització prevista segueix sent l'agost del 2026.

Mira la roda de premsa íntegra d'Elena Fort:

ARXIVAT A:
Espai Barça
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut