El Barça presenta el primer NFT de la seva història, inspirat en el gol de Cruyff

Aquesta obra d'art digital se subhasta el 29 de juliol a la prestigiosa casa Sotheby's de Nova York
Redacció Esport3 Actualitzat

"In a way, immortal". Aquest és el nom del primer NFT original de la història del Barça, una obra d'art digital que rememora el llegendari gol de Johan Cruyff a Miguel Reina del 22 de desembre del 1973. L'"holandès volador" serà també des d'aquest dijous l'"holandès digital". La peça se subhastarà el 29 de juliol a la prestigiosa casa Sotheby's de Nova York i el comprador que l'adquireixi tindrà dret a experiències VIP amb el FC Barcelona.

Un equip de 40 artistes, des de dissenyadors gràfics a especialistes en efectes visuals, alguns d'ells amb trajectòria a Hollywood, han dedicat més de 10.000 hores per produir aquesta obra de 40 segons, que va acompanyada d'una banda sonora original inspirada en l'ambient del Camp Nou. Amb aquesta nova via de negoci, el club blaugrana busca rendibilitzar els més de 400 milions de seguidors a les xarxes i seguir fent créixer la marca Barça, com ha reconegut el president Joan Laporta.

"In a Way, Immortal" és el primer actiu digital d'una col·lecció de deu obres que es presentaran en els propers mesos. Totes elles basades en moments i personatges emblemàtics del club, que ho defineix com una "aposta estratègica" que ha de servir per crear "crear moments culturals inoblidables per educar i inspirar els seguidors millennials o de la generació Z". I aportar nous ingressos paticipant d'un mercat de d'art alternatiu que és, ara mateix, un sector a l'alça.

Qui sap si en el futur s'hi representarà una jugada de Robert Lewandowski.

Què és un NFT?

NFT són les inicials en anglès de "Non Fungible Tokens" i han revolucionat el mercat de l'art en el darrer any amb aquest fenomen nascut al món de les criptomonedes. Obres d'art digitals, úniques i certificades que només existeixen en el món virtual i que ja mouen milers de milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut