Barça

El Barça retirarà l'abonament als socis que no facin servir el carnet en cap partit

El club ha comunicat la tornada del Seient Lliure, el final de les excedències i mesures de penalització per als abonats menys fidels

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça està preocupat per la baixa assistència dels seus abonats al Camp Nou i aquest dimecres ha comunicat un reguitzell de mesures per tornar a omplir l'estadi. Mesures que també tenen com a objectiu reduir el frau al voltant de les entrades i els abonaments i evitar postals esperpèntiques com la del partit contra l'Eintracht de Frankfurt al Camp Nou. Els estudis que ha fet el club han posat de manifest, per exemple, que només entre 9.000 i 10.000 abonats van a més d'un 85 per cent dels partits i que n'hi ha entre 2.000 i 3.000 que ni hi van, ni cedeixen, ni alliberen el seu seient. Aquestes són les mesures que ha acordat la junta directiva i que s'implementaran aquesta temporada. 

No hi haurà excedències

Posar fi a les excedències dels abonaments del Camp Nou, una mesura impulsada al llarg de les dues darreres temporades per fer front a les incerteses derivades de la pandèmia de la covid-19, amb aforaments restringits i limitats. Així doncs, el 14 de juliol està previst el cobrament i enviament dels abonaments del Camp Nou.

Torna el Seient Lliure 

Recuperar l'ús del servei Seient Lliure, on com a màxim es podrà cobrar un 95% del preu de l'abonament, i la base de càlcul deixa de ser el preu mitjà de les localitats venudes a cada zona per passar a ser la part proporcional de la bossa total d'ingressos generada pel club amb la venda de localitats a cada zona. Els alliberaments de localitats amb 10 dies o més d'antelació tindran el cobrament assegurat, els realitzats amb menys de 10 dies, cobraran en cas de venda de localitats.

El Seient Lliure Invers, mesura de penalització

Als socis i sòcies abonats que no assisteixin, cedeixin o alliberin el seu seient en 10 partits de la temporada, el club els aplicarà el Seient Lliure Invers, prèvia notificació, de tal manera que l'abonament es posarà per defecte a la venda, sempre que el soci o sòcia titular no en reclami el seu ús abans de 72 hores de l'inici del partit en qüestió. El soci o sòcia només rebrà la part corresponent del Seient Lliure, en cas de venda de la localitat. En el cas del Palau Blaugrana, la xifra a partir de la qual s'aplicarà la penalització és de 6 partits. 

Qui no hi vagi o alliberi mai, adeu a l'abonament

En el cas dels socis i sòcies abonats que no assisteixin, cedeixin o alliberin l'abonament en cap partit durant la temporada 2022/23, perdran la seva condició d'abonat al Camp Nou de cara a la temporada 2023/24.

Abonament digital

Amb l'objectiu de combatre determinades males praxis, millorar funcionalitats com la cessió d'ús, oferir millors serveis personalitzats i en la línia del compromís del club per la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, durant la temporada 2022/23, es crea l'abonament digital del Camp Nou, i s'impulsa un termini perquè socis i sòcies de manera voluntària puguin fer ús d'aquest nou servei.

Els socis i sòcies abonats que així ho desitgin podran fer ús de l'Abonament digital descarregant-se'l des d'una aplicació que el club detallarà properament. Durant aquesta temporada seguirà en funcionament l'abonament tradicional, que el club enviarà per correu ordinari, però amb una novetat: la introducció d'un component magnètic en lloc del clàssic codi QR, que ofereix noves millores en l'àmbit de la seguretat, i que ja s'utilitza en l'abonament del Palau Blaugrana.

L'abonament digital es podrà cedir de manera segura a un altre soci, familiar o amic, a través de l'aplicació, que garantirà l'enviament al nou usuari, el control de la traçabilitat i la recuperació de l'abonament.

Si l'experiència és exitosa, es plantejaria la seva implementació a partir de la segona volta del campionat de Lliga.

Entrades digitals i nominatives

Les entrades de compra, de totes les competicions, seran digitals i nominatives, per tal de garantir la seva traçabilitat i evitar el frau. En un principi, el control als accessos serà aleatori però no es descarta que s'acabin mirant totes, una per una. 

Entrades més barates per als socis 

Amb l'objectiu de promoure l'assistència de socis i sòcies sense abonament al Camp Nou, s'ha acordat impulsar promocions especials per a aquest col·lectiu, reservant lots de localitats a preus populars i fixos per als socis. A més, s'ampliaran els períodes de prevenda, de 24 a 48 o 72 hores.


 





 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut