Robert Lewandowski firmant el seu retrat gegant el dia de la seva presetació (Reuters)
barça

El Barça va ser estafat en el fitxatge de Lewandowski per un fals Pini Zahavi

El club reconeix l'intent d'engany als responsables de la investigació de la cadena SER. El pagament es va bloquejar

Redacció Esport3Actualitzat

La delicada economia del FC Barcelona va ser objecte d'un intent d'estafa durant el fitxatge de Robert Lewandowski, l'estiu del 2022. Com ha avançat una investigació de la SER en coordinació amb un parell de mitjans internacionals, el club blaugrana hauria transferit un milió d'euros a un estafador que es va fer passar per l'agent del futbolista polonès, Pini Zahavi.

Alts càrrecs de l'entitat van rebre correus electrònics d'una adreça del representant israelià, bon amic de Joan Laporta, reclamant aquesta quantitat per avançat. Argumentaven que es descomptaria de la quantitat total de l'operació, 45 milions d'euros més 5 en variables.

Intervenció clau del banc de Xipre

La sort per al Barça sembla que va ser que el banc de Xipre on s'hauria fet la transferència va decidir bloquejar el moviment. Va encendre les alarmes el fet que el compte del destinatari tingués menys d'un mes i cap moviment previ. El Barça va poder recuperar els diners mentre l'estafador, nerviós, els reclamava a l'entitat bancària i amenaçava el club català.

Zahavi va reconèixer que ell no va ser l'autor dels mails i, finalment, el Barça va posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra, sense arribar a denunciar els fets.

ARXIVAT A:
Lewandowski
Anar al contingut