Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang en una de les ocasions del Barça (EFE)
Europa League

El Barça s'estavella contra el mur del Galatasaray (0-0)

L'equip de Xavi Hernández no ha tingut fluïdesa en el joc, i malgrat un domini aclaparador, no ha trobat espais per trencar el mur proposat pel conjunt turc

Xavi LemusActualitzat

Xavi va anunciar a la prèvia que hi hauria rotacions, un fet que es reflectia en una alineació amb 3 novetats: Eric, Nico i Memphis. Uns canvis que no han acabat de fructificar durant el primer temps. El domini ha estat blaugrana, però sense cap mena de profunditat. La defensa del Galatasaray tancava bé els espais i els davanters blaugrana no tenien protagonisme. Només Memphis, en llançament de falta, feia lluir Iñaki Peña, el porter blaugrana cedit al conjunt turc.

L'equip entrenat per Domènec Torrent s'ha dedicat més a defensar-se que no pas a proposar en atac, però tot i així una genialitat d'Akturkoglu ha estat a punt d'avançar els visitants en el marcador. Per part del Barça només Memphis ha provat novament sort, amb un llançament lateral que obligava a una nova estirada de Peña, però sense sort de cara a porteria. Amb 0 a 0 s'arribava al descans en un primer temps fluix dels homes de Xavi Hernández.

Davant d'aquest escenari, el tècnic egarenc ha fet entrar Piqué per Araujo, Busquets per Nico i Dembélé per Ferran Torres. Malgrat els canvis, el guió del partit ha continuat sent espès, amb molts problemes per generar perill. De fet, només Busquets en una rematada de cap obligava a una nova intervenció de Peña. Era la primera opció per marcar, que tenia continuïtat en un xut des de fora de l'àrea de Jordi Alba que fregava el pal. Començaven els minuts de més intensitat dels blaugranes, i així Frenkie de Jong també ho intentava en un xut llunyà que acabava a les mans del porter del Galatasaray.

Impotència ofensiva que també portava Adama a fer un intent de llançament creuat un pèl desviat. Tot seguit era Dembélé, des d'una posició a tocar del balcó de l'àrea, qui també fregava la porteria turca, però també sense premi. Més clara era una rematada de xilena d'Aubameyang que trobava el peu de Frenkie de Jong i que aquest estavellava la pilota al pal, acció invalidada per falta prèvia de Pedri. Tots els intents del Barça s'han estavellat contra el mur turc i l'empat a zero deixa l'eliminatòria totalment oberta.

Anar al contingut