Lamine Yamal i Pau Cubarsí, una promoció del 2007 que trepitja molt fort (EFE)

El Barça vol evitar un nou cas Pedri amb Cubarsí i Lamine Yamal

El central i l'extrem blaugranes, que ja apuntaven als Jocs Olímpics, tenen números de ser també a la llista de l'Eurocopa
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Pau Cubarsí

Pau Cubarsí acaba de fer 17 anys, però les seves primeres actuacions amb el primer equip del Barça han estat tan brillants que ja s'ha consolidat com a titular i ha estat convocat directament per a la selecció absoluta, sense passar per les seleccions inferiors. Una irrupció vertiginosa que suposa un èxit per al futbol formatiu del Barça, però que implica una certa preocupació al club, que s'amplia a la que ja podien tenir amb Lamine Yamal.

Al Barça tenen molt fresc en el record el cas de Pedri en la temporada 2020-21, la de la seva eclosió: després de ser el jugador de camp més utilitzat va encadenar, en un mateix estiu i sense descans, l'Eurocopa i els Jocs de Tòquio, jugant un rol important en totes les competicions. Des de la temporada següent, el jugador canari va encadenant lesions sense aconseguir un ritme regular. Hi ha qui atribueix l'origen dels seus actuals problemes a aquella temporada tan atrafegada.

Calendari comprimit

Pels elogis que ha dedicat el seleccionador espanyol, Luis de la Fuente, tant a Cubarsí com a Lamine Yamal, sembla que compta amb ells per a l'Eurocopa (del 14 de juny al 14 de juliol), per poc que mantinguin la seva progressió. I Santi Denia, el seleccionador olímpic, també se'ls vol endur als Jocs de París. El torneig olímpic de futbol es disputa del 24 de juliol al 10 d'agost. Cal recordar que el Barça acaba la Lliga el 26 de maig i que la final de la Champions es disputa l'1 de juny, i els blaugranes esperen ser-hi. Tot plegat conforma un calendari molt atapeït.

Primers contactes

Segons algunes informacions, el Barça ja hauria començat contactes amb la Federació Espanyola per demanar que els jugadors blaugranes que convoqui per a l'Eurocopa no siguin cridats per als Jocs Olímpics, i viceversa. Cal recordar, en aquest punt, que els Jocs Olímpics no són una competició organitzada per la FIFA i, per tant, els clubs no tenen obligació de cedir els seus jugadors.Però en el cas espanyol, la Federació Espanyola sóí que pot sancionar els jugadors que no assisteixin a una convocatòria de la selecció. 

A més, és complicat treure la il·lusió als esportistes, especialment si són joves, quan se'ls presenta l'oportunitat de participar en un esdeveniment tan important com uns Jocs Olímpics, que se celebren cada 4 anys. Les convocatòries olímpiques es basen en jugadors sub-23, amb tres places per a jugadors més grans.      

El Reial Madrid obre una via

El Reial Madrid ja ha establert un precedent i, segons informa L'Équipe, ha impedit a la Federació Francesa de Futbol (FFF) que convoqui cap dels seus jugadors per als Jocs. Cal recordar que el club blanc té actualment tres francesos a l'equip, Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga i Ferland Mendy, i que en podria tenir un quart, Kylian Mbappé, que és el símbol futbolístic francès per antonomàsia i que França, com a selecció amfitriona, voldria a la competició per liderar els "bleuets". Una informació, que, en cas de confirmar-se, pot portar cua a mesura que s'acosti la cita olímpica.

 

 

ARXIVAT A:
Lamine Yamal Pau Cubarsí
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut