Luka Bozic, un dels destacats de l'Hiopos Lleida, entra a cistella (EFE)
Bàsquet

L'Hiopos Lleida es queda a un pas de la gesta contra el Barça (74-78)

En la tornada de la Lliga ACB a Lleida després de 19 anys, l'equip blaugrana s'ha fos a l'últim quart i els locals gairebé remunten 19 punts

Redacció Esport3Actualitzat

Festa grossa al pavelló Barris Nord amb la tornada de la Lliga ACB després de 19 anys. El retrobament ha estat amb un plat fort: la visita d'un Barça en reconstrucció que gairebé surt escaldat del pavelló lleidatà. L'equip de Joan Peñarroya s'ha quedat clavat als 72 punts a l'últim quart i, tot i que disposava d'una còmoda renda de 19 punts, ha estat a punt de perdre el partit.

L'Hiopos Lleida ha tingut una reacció final valenta, amb un Thomas Bropleh molt inspirat -15 punts i 3 de 6 en triples-, i gairebé incendia el pavelló. Finalment, el Barça, des de la línia de tir lliure -han encertat Lapprovitola, Brizuela i Abrines-, ha pogut contenir els intents locals de capgirar el marcador (74-78).

El blaugrana Joel Parra, amb 16 punts, ha estat el màxim anotador i el més ben valorat (18) del partit

Triomf sofert del Girona sobre el Manresa

Partit maratonià al pavelló de Fontajau. Unes dues hores i mitja, i sense pròrroga, han passat des de l'inici fins al final del partit entre el Bàsquet Girona i el Baxi Manresa, que ha acabat amb victòria local (84-80). Partit amb marcador ajustat, molt físic i marcat per les constants aturades arbitrals.

Els manresans han començat millor, amb un parcial de 2 a 11, i fins poc abans del descans els locals no han pogut posar-se al davant. La igualtat s'ha mantingut fins a l'inici de l'últim quart, quan el Girona ha aconseguit una renda de 8 punts que ha sabut administrar fins al final.

Mindaugas Susinkas, del Bàsquet Girona, ha estat el màxim anotador del matx, amb 19 punts. El jugador més ben valorat, però, ha estat l'aler del Baxi Manresa, Derrick Alston Jr. (16 punts i 9 rebots), que ha obtingut 21 crèdits de valoració.