El Cadis segueix sent de Primera: el club andalús evita el desallotjament d'una àvia de 87 anys
María Muñoz podrà seguir vivint on ha estat casa seva des de fa més de mig segle. El 26 de juny estava previst el seu desnonament del barri gadità d'El Pópulo, el mes antic d'Europa. La propietària demanava 147.000 euros, una xifra impossible d'assolir per part de la María i la seva família. El termini de dos anys per buscar un nou pis acabava a finals de mes.
A tretze dies del desallotjament, la Fundació del Cadis ha comprat el pis i l'ha posat a l'abast de la que fins ara n'era l'arrendatària. María Muñoz seguirà amb un lloguer mensual de 97, la xifra que pagava fins ara. Per gestos com aquest el Cadis és de Primera per molt que a la gespa el primer equip acabi de perdre la màxima categoria.
Ja fa un mes que la família va difondre el cas als mitjans locals buscant una intervenció que servís de solució. Una campanya que va liderar la seva filla, l'Eva Orihuela. S'ha mostrat agraïda i ha explicat a La Voz de Cádiz com les va ajudar el club.
"Aquest cas els ha tocat molt i encara que asseguren que els agradaria ajudar a moltes persones més, li han allargat la mà de forma desinteressada. Van venir a casa i han fet a la meva mare la persona més feliç del món amb aquestes paraules: 'Aquesta casa és teva i ho serà sempre. Tant de bo duris 90 anys més'."
Al seu torn, l'Eva també ha agraït al president de la Fundació, Pepe Mata, "el seu interès en tot moment" i deixar que la seva mare "continuï vivint aquí".
"L'empatia i la bondat continuen estant presents i tant de bo aturem entre tots aquestes situacions doloroses"
Un equip amb compromís social
La mala situació esportiva del Cadis i el decreixement dels ingressos econòmics, però, no han aturat al club --a través de la seva fundació-- a evitar el desallotjament d'una persona octogenària del seu barri.
En declaracions a Relevo, el president del club, Manuel Vizcaíno, ha dit que en assabentar-se'n, va parlar amb la Fundació.
"La notícia va tenir molta repercussió a Cadis, com no podia ser d'una altra forma. Vaig trucar a Pepe Matas i li vaig dir que s'intentés informar bé de tota la situació"
La Fundació gaditana es va crear a principis dels 2000 per ajudar als futbolistes de la pedrera. Avui dia, va molt més enllà i també s'han sumat a nombrosos projectes a l'Àfrica.
Es mobilitzaran, tot i la victòria
El dia 26 de juny estava prevista una manifestació en contra del desnonament. Tanmateix, la filla de la dona gran ha afirmat que la mobilització es farà igualment: "Hi ha moltes Maríes a Cadis i hem de continuar lluitant contra la problemàtica". Hi ha moltes Maríes, la lliçó més forta que queda de l'últimgest de Primera del Cadis.