La foto d'equip de l'Europa aquest diumenge a l'estadi blanc-i-blau, amb els "Eskapulats" de fons
La foto d'equip de l'Europa aquest diumenge a l'estadi blanc-i-blau, amb els "Eskapulats" de fons
FUTBOL

La resposta de l'Europa als gestos nazis enregistrats a l'RCDE Stadium

El club gracienc publica una piulada recordant el seu compromís amb l'antifeixisme després d'empatar contra el filial de l'Espanyol

Redacció Esport3Actualitzat

El partit entre l'Espanyol B i l'Europa, de la Segona RFEF, va deixar una imatge viral que no va passar a la gespa, sinó a la graderia de l'RCDE Stadium, casa per un dia del filial blanc-i-blau. Uns aficionats ubicats entre el públic local van dedicar gestos nazis al sector d'espectadors graciencs. Un dels tres homes anava amb la cara tapada.

Un cop finalitzat el partit, l'Europa va aprofitar aquest nou episodi d'exaltació de l'odi en un camp de futbol per recordar els seus valors. El club fundat el 1907 es reivindica antifeixista, antimasclista, antihomòfob, antiracista i antibullying. En el mateix missatge, també subratllen que els subjectes del vídeo "no representen l'afició de l'Espanyol".

Diem NO

Des del 2021, el CE Europa porta estampat a la samarreta el missatge "Diem no al racisme, al feixisme, al masclisme, l'homofòbia i el bullying". El lema també apareix a la biografia del seu perfil d'X, a la part superior de la pàgina web del club i està present al Nou Sardenya. La campanya es va crear per complir el seu compromís històric en la defensa de valors universals.

El que era en aquell moment president de l'equip escapulat, Víctor Martínez, va explicar per què era necessària aquesta reivindicació:  

"Per a nosaltres, defensar aquests valors és una cosa natural. En un moment com l'actual, en què alguns donen espai a l'extrema dreta, és clau i també la nostra responsabilitat que alcem la veu per posicionar-nos sense complexos en contra d'aquests comportaments".

Adnane celebrant el seu gol contra l'Espanyol B (CE Europa)

Condemna de l'Espanyol

Pel que fa a l'Espanyol, el club ha publicat un comunicat manifestant el seu desacord amb les accions dels aficionats, condemnant qualsevol actitud d'"odi, racisme, xenofòbia o discriminació": 

"El RCD Espanyol vol expressar el seu rebuig i condemna a la situació aïllada on es va poder veure una actitud feixista en el partit que enfrontava l'Espanyol B amb el CE Europa, celebrat aquest diumenge a l'RCDE Stadium. Aquest tipus de comportaments no tenen cabuda al nostre Estadi i no representen els valors de l'Espanyol ni de la seva afició.

Com a Club, defensem amb fermesa els valors del respecte, igualtat i inclusió, i ens oposem categòricament a qualsevol manifestació d'odi, racisme, xenofòbia o discriminació.

El RCD Espanyol sempre ha actuat per prevenir i impedir qualsevol acte que pugui anar en contra dels valors del Club i de l'esport i està treballant activament per a esclarir els fets."

Anar al contingut