Xavi Hernández, en una xerrada al vestidor (FCB)

El discurs de Xavi abans d'un derbi que no agradarà als aficionats pericos

Les paraules motivadores als seus jugadors en el primer partit com a entrenador blaugrana
Redacció Esport3 Actualitzat

La docusèrie "FC Barcelona: Una nova era", estrenada aquest dimecres a Prime Video, ens permet descobrir algunes interioritats del dia a dia del club blaugrana i, fins i tot, del que es cou dins del vestidor.

En aquest cas, una de les escenes que han destacat més ha estat el discurs que va fer Xavi Hernández en el seu primer partit com a entrenador del Barça, un derbi al Camp Nou entre el Barça i l'Espanyol.

Xavi comença proposant alguns reptes als seus jugadors i, després, intenta transmetre'ls el que suposa disputar un derbi contra l'Espanyol. "Ens provocaran, l'àrbitre... A l'Espanyol ja el coneixem", comenta l'egarenc.

"En cada partit, nosaltres com a staff llançarem uns reptes, a part dels tres punts. Crec que és positiu i motivant per a vosaltres. Festes de Nadal: teniu cinc dies de descans. Si guanyem avui, teniu un dia més, el 27. Podeu anar a Disney, descansar amb la família, amants... El que tingueu. Segon repte: si abans del minut 30 marqueu dos gols, us pago un sopar on vulgueu. A Can Ferran, Salvaje... No ho sé, no he estat a Barcelona des de fa sis anys. Ho accepteu o no? No hi teniu res a perdre."

"Heu de controlar les emocions, nois. 90 minuts amb onze futbolistes. Ens provocaran, l'àrbitre... A l'Espanyol ja el coneixem. La segona és que s'ha de córrer com animals, s'ha de mossegar. Que és l'Espanyol, que és un derbi. El públic està amb nosaltres, la gent està amb il·lusió. Els primers minuts a tota màquina. I la tercera, per a mi la més important, intenteu coses, nois. La pressió ara és per a mi i per al cos tècnic. Intenteu coses, que tenim gent jove. Si el futbol és intentar-ho una vegada i una altra i una altra... La pressió ara és per a mi. Jo ja us vaig dir que us defensaria a mort en roda de premsa. Jugueu tranquils. Som-hi, va."

Aquest dissabte, tercer derbi

Precisament, aquest dissabte, l'últim dia de l'any, Xavi viurà el seu tercer derbi com a entrenador del Barça. La temporada passada, una victòria i un empat. En el primer, quan va oferir aquest discurs, els blaugrana es van imposar per 1-0 amb gol de Memphis de penal; en el segon, un gol de Luuk de Jong en el minut 96 va salvar un punt per al Barça.