Orlandi, en un partit amb el filial blaugrana
Orlandi en un partit amb el filial blaugrana (Veterans FCB)
Futbol

El dur testimoni d'Orlandi: "Vaig estar mort durant 15 minuts. A la fitxa mèdica hi posa 'ressuscitat'"

L'exfutbolista, debutant al primer equip del Barça amb Rijkaard, ha explicat a "La sotana" la seva experiència amb la mort, fa sis mesos, mentre jugava a tenis

Redacció Esport3Actualitzat

Es va formar a les categories inferiors de l'Espanyol. D'allà va passar a la Damm, com a pas previ a l'Alabès. El salt següent ja va conduir Andrea Orlandi al filial del Barça, on va arribar a debutar amb el primer equip. Rijkaard el va fer sortir --d'entrada-- a San Mamés, en la cloenda de la Lliga 2005-06. Va ser una experiència curta en l'elit blaugrana i va haver de fer les maletes cap a Anglaterra, on va jugar al Swansea, el Brighton i el Blackpool. La seva trajectòria també inclou equips de Xipre, Itàlia i l'Índia, fins que l'any 2019 va haver de deixar la pràctica del futbol professional per una afecció cardíaca.

La vida li va fer un gir, però va continuar fent esport de forma més o menys controlada, fins que fa sis mesos, mentre jugava a tenis al CE Laietà, va caure desplomat arran d'una aturada cardiorespiratòria. Una dura vivència que ha explicat en l'últim capítol del pòdcast "La sotana":

"Vaig estar mort durant 15 minuts. De fet, a la fitxa mèdica hi posa 'ressuscitat'. Des d'aleshores, sempre porto un desfibril·lador amb mi."

Orlandi, durant l'entrevista d'aquest dilluns a La sotana
Orlandi, durant l'entrevista d'aquest dilluns a "La sotana"

La cara menys coneguda del futbol també va afectar aquest migcampista barceloní, de 40 anys, que ha posat fre al ritme de vida esportiu. Orlandi està casat i té dues filles i treballa com a comentarista i representant de futbolistes per a l'agència que representa, entre d'altres, Antoine Griezmann.

 

Anar al contingut