Futbol

El Girona assalta el liderat amb un final polèmic contra el Celta (1-0)

Un gol de Yangel Herrera al temps de descompte dona tres punts de líder als de Míchel, a l'espera del clàssic

Redacció Esport3Actualitzat
El Girona dormirà líder. Els gironins comencen les Fires de Sant Narcís amb l'equip de futbol com a líder de Primera. ​Amb un final polèmic contra el Celta, els de Míchel s'han endut una victòria patida amb un gol de Yangel Herrera al minut 91 que ha fet embogir els gairebé 12.800 espectadors que omplien l'estadi de Montilivi. Líder en solitari a l'espera de com es resolgui el Barça-Madrid d'aquest dissabte. Després d'11 jornades, el Girona és líder amb 28 punts, tres més que el Madrid i 4 més que el Barça.
  • Unes molèsties d'última hora d'Èric Garcia han propiciat el retorn d'Arnau Martínez a l'onze i un canvi de sistema, un 4-3-3 amb Yan Couto d'extrem al davant d'Arnau. La resta, els mateixos que en els anteriors partits, inclòs Dovbyk, que ha protagonitzat la primera rematada a porteria en un córner picat per Aleix (4').
  • El partit s'ha hagut d'interrompre al mig quart perquè un seguidor del Celta ha hagut de ser atès pels serveis mèdics dels dos clubs després de patir un mareig. La següent interrupció ha estat per la lesió de Renato Tapia (21'), que s'ha torçut el colze en una mala caiguda, però s'ha pogut reincorporar. La falta de continuïtat afavoria el Celta.
  • El primer xut entre els tres pals no ha arribat fins al minut 28, un llançament de Tapia des de la frontal blocat per Gazzaniga. En aquell moment el Jovent Gironí, la graderia d'animació blanc-i-vermella, ja havia abandonat el camp. La policia ha expulsat alguns dels seus components després d'una picabaralla amb seguidors locals que haurien malmenat el mosaic que ha exhibit el grup a l'inici del partit.
  • Una pèrdua de Yangel al mig del camp ha originat la segona acció de perill gallega, un xut amb poc angle de Jonathan Bamba (41'). Quan han pogut córrer, els gallecs han dut perill. Per acabar d'inquietar la parròquia local, David López s'ha lesionat abans del descans a la cuixa dreta i l'ha hagut de substituir Juanpe.
  • Igual que al primer temps, Dovbyk ha estat el primer que ha creat perill per al Girona en un cop de cap a la sortida d'un córner ben blocat per Guaita (47'). Els de Míchel s'havien de refiar de l'estratègia perquè no es mostraven fluids a l'hora d'atacar un Celta ben ordenat. Savinho ha enviat una bona centrada en cursa que no ha sabut rematar Iván Martín (60').
  • Els blanc-i-vermells tampoc han mostrat l'eficàcia que sí que havien exhibit en altres partits. Una pèrdua de Renato Tapia ha habilitat Savinho per servir una assistència perfecta a Yan Couto, però el brasiler ha enviat la rematada a la graderia (66').
Yan Couto contra el Celta
Yan Couto contra el Celta (EFE)
  • Aquesta última acció, combinada amb l'entrada de Portu i Stuani, ha animat el Girona. Una combinació entre el murcià i l'uruguaià ha acabat amb un xut de Miguel Gutiérrez des de la frontal que ha sortit fregant el pal (71'). Però el fogot ha passat ràpid, i Carlos Dotor ha espantat els 12.700 espectadors de Montilivi amb una rematada que ha desviat Juanpe a l'últim instant (81').
  • De fet, el Celta ha acabat marcant, en el minut 83. Gazzaniga s'ha empassat una centrada des de la banda dreta i la pilota ha arribat a Luca de la Torre, que ha marcat a porta buida. Però l'àrbitre, Díaz de Mera, ha interpretat una falta de Dotor en la topada amb el porter argentí. Els gallecs s'han indignat amb la decisió del col·legiat i un dels ajudants de Rafa Benítez ha estat expulsat.
  • En el minut 90, però, ha baixat sant Narcís amb totes les mosques a Montilivi. Una assistència d'esperó sublim d'Aleix Garcia ha permès a Yangel Herrera enviar un batzac des de la frontal a la soca del pal esquerre de Guaita. El Girona no només no ha perdut, possiblement, el partit més espès de la temporada: l'ha acabat guanyant. És un equip beneït.

 

 

 

 

 

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut