El govern britànic congela els actius de Roman Abramovich i atura la venda del Chelsea
L'executiu de Londres imposa sancions a l'encara propietari del Chelsea i a sis oligarques russos més per la seva "estreta relació" amb Putin
S'ho veia a venir. Roman Abramovich va reaccionar ràpid a l'inici de la invasió russa d'Ucraïna, fa dues setmanes. El propietari del Chelsea va posar el club a la venda davant la possibilitat que les autoritats britàniques intervinguessin el seu patrimoni. Les sospites del multimilionari s'han confirmat aquest dijous, quan l'executiu de Londres ha inclòs el seu nom en una llista de set oligarques russos a qui congela els actius per la seva "estreta relació" amb el règim rus de Vladímir Putin.
"Aquesta relació ha inclòs l'obtenció d'un benefici financer i d'un benefici material a través del govern de Rússia."
Aquesta decisió del govern, que també inclou la prohibició de viatjar al Regne Unit, frena l'operació per desprendre's del Chelsea quan Abramovich ja havia començat a oferir-lo a altres grans fortunes. Com el suís Hansjörg Wyss, que, tot i disposar d'una fortuna valorada en 4.000 milions de lliures, no va mostrar interès en la proposta.
"Abramovich demana massa, i, com se sap, el Chelsea li deu uns 2.000 milions d'euros, però no té diners per pagar-los-hi."
L'inquilí del número 10 de Downing Street, Boris Johnson, opina que "no hi pot haver refugis segurs" per a aquells que donen suport a la "ferotge agressió que s'està produint". Aquestes sancions són "un pas més en el suport ferm del Regne Unit al poble ucraïnès", resumeix.
Precisament aquesta mateixa setmana, el iot del magnat rus, "Solaris", va abandonar el port de Barcelona on estava sent reparat en una drassana de la ciutat