El pastís de 53 anys de Marcelo Claure va estar dedicat a la seva relació amb el Girona (@marceloclaure)

El gran públic descobreix el vincle entre el Girona, Messi i el gegant de la moda Shein

El "30 minuts" dedicat a l'Orgull Gironí ha permès conèixer més coses del segon màxim accionista del Girona
Redacció Esport3 Actualitzat

La seva cara no és una gaire coneguda a Girona, ja que les seves aparicions mediàtiques són poc habituals, així com la seva presència a Montilivi. Marcelo Claure és el segon màxim accionista del Girona. L'home més ric de Bolívia controla el 35,04% de les accions del club, menys que el City Football Group (48%) però més que Pere Guardiola (16%).

Els tres propietaris del Girona i les seves respectives porcions accionarials

En una entrevista exclusiva per al programa 30 Minuts: Orgull Gironí, emès diumenge a TV3, Claure explica com va arribar al club l'any 2020 amb l'equip a Segona Divisió, i com està vivint l'èxit d'aquesta temporada.

"En una reunió a Abu Dhabi amb representants del City Football Group se'm va oferir la possibilitat d'entrar a formar part d'aquest projecte. Ni tan sols vaig negociar el preu. Com si fos un nen, vaig anar al bany amb ganes de saltar d'alegria. Era un somni fet realitat."

No és la primera vegada que l'empresari inverteix en futbol. El 2008 va comprar l'entitat que operava un dels equips de referència del seu país, el Bolívar de La Paz. Sis anys més tard va fundar, juntament amb  David Beckham, l'Inter Miami, franquícia de l'MLS convertida avui en una constel·lació d'estrelles encapçalada per Leo Messi. Gràcies a tota aquesta experiència respecta l'espai dels professionals i fa valdre la gesta gironina:

"M'escric un parell de missatges amb Míchel després de cada partit. Era un somni ser a Primera Divisió i fer-ho tan bé. És una realitat inexplicable fins que la vius."

Claure vol seguir enfortint el lligam amb el Girona i sentint-lo parlar sembla clar que aposta per allò que el millor està per arribar.

"Seguirem invertint en el Girona. He vist els plans d'infraestructura, amb la Ciutat Esportiva i la renovació de l'estadi i crec que vindran coses molt importants per al club."

La revista Forbes va assenyalar a la tardor que la seva fortuna personal ronda els 2.000 milions de dòlars. Aquest antic executiu de Softbank, l'inversor japonès predilecte dels emprenedors, també ha estat vinculat a WeWork, una immobiliària especialitzada en "coworking", i les tecnològiques Sprint i T-Mobile. A diferència de les grans empreses, però, al Girona la seva inversió s'està traduint en il·lusió.

"Cap negoci et dona l'alegria i la satisfacció de veure com s'il·lusiona una ciutat, una regió. Això no es pot comprar amb diners. No hi ha un lloc millor on invertir el meu capital."

El passat febrer Claure va ser nomenat el líder de l'expansió a Llatinoamèrica de Shein, el gegant xinès de la moda online.

Mira "30 minuts": "Orgull gironí"

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut