Devin Robinson ha anotat 15 punts (acb Photo / J. Alberch)
Bàsquet

El Manresa cau amb el Tenerife en un duel clau per a la Copa (73-76)

Després de donar la sorpresa al Palau, el conjunt manresà punxa a casa davant el Lenovo Tenerife i s'estreny cada cop més la lluita per un bitllet per a la Copa del Rei

Redacció Esport3Actualitzat
  • On són els punts? El Baxi, que venia de guanyar dimecres al Palau, s'ha trobat amb un Tenerife encara més agressiu del que ja és habitual. Els de Vidorreta estan amb urgències de cara a la Copa. I com que els triples no entraven, al final del primer quart s'hi ha arribat amb un raquític 9-13.
  • Puja la tensió. En un duel amb rivalitat --rivalitat europea en les dues últimes temporades--, la intensitat defensiva i els cops han fet pujar la temperatura al Nou Congost. El Tenerife, al ritme de Marcelinho Huertas, s'ha situat amb un 19 a 26. El Baxi ha reaccionat amb una ratxa de Taylor i amb un 8 a 0 de parcial, però ha tornat a acabar el període obturat i anant als vestidors amb un 3 de 16 en triples. 27 a 31 al descans.

• El Tenerife augmenta revolucions. Els de Txus Vidorreta han posat la directa a la represa. Després de marxar al descans amb un avantatge de 4 punts, els tinerfenys han pressionat en un tercer quart en què han estès el seu màxim avantatge a 10 punts de diferència, al situar-se 33-43 a l'inici del quart. A partir d'aquí, torn dels de Pedro Martínez per remar. Finalment, sense èxit.
  • Marcelinho marca els temps. La veterania és un grau i quan s'apropen els moments importants es fa notar. Ha estat el cas, un cop més, de Marcelinho Huertas. El base brasiler del Lenovo Tenerife ha estat el termòmetre dels visitants, amb 13 punts i 6 assistències. Però no només ha estat Marcelinho, sinó que quatre jugadors més han aconseguit superar els dobles dígits en anotació.
  • Segona desfeta al Nou Congost i la Copa s'estreny. Després de donar la campanada al Palau, galleda d'aigua freda per al quadre manresà, que no ha pogut rematar la feina encarant la seva classificació per a la Copa del Rei i que dona vida als seus perseguidors. Amb aquesta derrota, els de Pedro Martínez acumulen la segona derrota a casa de la temporada després d'encadenar cinc triomfs consecutius en un Nou Congost que ha acabat molt enfadat amb l'arbitratge.