El millor cavall de salts del món, a Barcelona

Al Reial Club de Polo arriba l'edició número 112 del Concurs Internacional de Salts, el CSIO Barcelona, amb totes les mirades posades en el rei de les pistes. I mai tan ben dit, perquè King Edward és el cavall que domina actualment el panorama mundial de l'hípica
Jordi Bentanachs Actualitzat

Diuen d'ell que, tot i ser baixet, té una potència inigualable i una mentalitat única que l'han portat a ser el número 1 mundial del seu esport any rere any. Es podrien referir a Leo Messi, però a les instal·lacions del Polo de Barcelona es refereixen a King Edward, el cavall que, guiat per Henrik von Eckermann, fa quatre anys que lidera l'hípica mundial en la modalitat de salt d'obstacles.

La seva és una història diferent de molts altres cavalls de l'elit. El va criar la família de la geneta Ines de Vos, però el dia que la també amazona Janika Sprunger el va muntar va tenir clar que era el cavall jove que estava buscant.

A la granja dels De Vos no se'n volien desprendre, perquè era més un cavall familiar que de competició, però al final el van deixar anar entre plors. En la primera competició, però, Sprunger es va posar malalta i qui el va muntar va ser el seu marit, Henrick von Eckermann, i va al·lucinar.

"És un cavall molt molt petit, però quan entra a la pista sent que creix, és molt poderós, ho notes amb el batec del cor. Té una gran mentalitat. Està tenint un èxit increïble des de fa molt de temps."

Als Jocs de Tòquio, va aconseguir la proesa de guanyar l'or sense fer caure cap obstacle i lidera el rànquing mundial amb comoditat. Se'l considera el millor cavall de salts dels últims 25 anys i, gràcies als més de 40 podis, ha generat uns ingressos de 4 milions d'euros. Quin valor pot arribar a tenir un cavall així?

"Ara mateix, no és possible comprar aquest cavall. El preu d'un cavall és el que el comprador vulgui pagar. Són molt cars quan ja han arribat a l'èxit. El viatge amb el cavall és més valuós que els diners. Creixeu mútuament com a equip, comences de baix, crees una relació de confiança, si no confia en tu no saltarà mai aquestes altures."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut