Vinícius durant un partit amb la selecció brasilera
Vinícius durant un partit amb la selecció brasilera (Europa Press)
Futbol

El motiu pel qual el president Lula no vol que el Brasil convoqui ni Vinícius ni Raphinha

Lula da Silva ha estat clar parlant dels futbolistes que estan fora del país i el motiu pel qual no vol que juguin amb la selecció brasilera

Redacció Esport3Actualitzat

La selecció del Brasil no està en el seu millor moment esportiu. El conjunt entrenat per Dorival Júnior és quart a la Lliga per a la classificació de la pròxima Copa del Món, que es disputa als Estats Units, Mèxic i el Canadà. La "canarinha", però, es va aprofitar d'un dèbil Xile per donar-se una alegria, això sí, in extremis amb un gol de Luiz Henrique el 89'.

La victòria per la mínima del Brasil va tenir el protagonisme del blaugrana Raphinha, titular, i també de Rodrygo i Endrick, del Reial Madrid. El primer va ser titular i el segon va sortir al 76'. Qui no va tenir minuts és Vinícius, que ha estat baixa en aquesta convocatòria per unes molèsties físiques.

L'alegria de la "canarinha", però, va quedar a mitges quan, per sorpresa, el president del Brasil, Lula da Silva, va posar aigua al vi amb unes polèmiques declaracions. I és que el president va exigir que els jugadors que estiguin fora del país no haurien de ser convocats per la selecció. El motiu que va donar és clar. Segons Lula da Silva, "no hi ha cap crac" entre els futbolistes que estan a l'estranger.

Una afirmació compromesa, sobretot, per jugadors com Vinícius i Raphinha, estrelles del Reial Madrid i FC Barcelona. A més, les paraules del president també anaven dirigides als davanters Rodrygo o Endrick.

En una entrevista a una ràdio del Brasil, Lula da Silva també va explicar que en una reunió amb Ednaldo Rodrigues, president de la Confederació Brasilera de Futbol, va demanar que només es convoquin futbolistes que juguin al Brasil.

"Actualment, no hi ha cap Garrincha ni Romário, només joves que encara no són cracs. Al Brasil hi ha jugadors bons i de la mateixa qualitat, llavors, cal donar oportunitats als que estan aquí".

Anar al contingut