Messi fa un petó al trofeu del Mundial que ha guanyat l'Argentina (Reuters)

El Mundial de Messi: l'apoteosi d'una carrera fantàstica

Corona el seu palmarès amb la Copa del Món i referma el debat sobre el millor de la història
Oriol Vidal Actualitzat
TEMA:
Mundial Qatar 2022

Messi, rei mundial. Finalment ho ha aconseguit. En el cinquè intent Leo Messi ha pogut fer l'Argentina campiona del món i tancar d'una vegada la gran assignatura pendent que tenia a la seva carrera.

Més D10S que mai, l'exblaugrana ha rendit el seu país, entregat al seu líder després d'anys de crítiques i acusacions de "pechofrío". A Qatar, Messi ja ha aixecat la copa de la FIFA, com els més grans. Com Maradona, el mirall que l'ha inspirat i perseguit durant la seva carrera vestit d'albiceleste.

A més, amb l'èxit en terres qatarianes, Messi s'ha unit al selecte club dels jugadors que han aconseguit guanyar el Mundial, el premi al millor jugador del Mundial i també la seva Pilota d'Or. Ara compartirà aquests honors amb el brasiler Garrincha (1962), el també argentí Kempes (1978) i l'italià Paolo Rossi (1982).

Messi ha farcit la seva sala dels tresors, omplint al seu palmarès un buit que es feia notar a la vitrina. El botí queda només a l'abast dels millors:

Amb l'Argentina: 1 Mundial, 1 Copa Amèrica, 1 Mundial sub-20, l'or olímpic a Pequín 2008 i una finalíssima.

Amb el Barça: 4 Champions, 10 Lligues, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d'Europa, 7 Copes del Rei i 8 Supercopes d'Espanya.

Amb el PSG: 1 Lliga i una Copa.

Reconeixements individuals: 7 Pilotes d'Or, 6 Botes d'Or, 4 Onzes d'Or i un Premi The Best.

 

Els gols i les millors jugades d'una final èpica:

ARXIVAT A:
Messi Mundial Qatar 2022
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut