Haaland, el gol de Cruyff en color (Reuters)

El noruec volador: Haaland es disfressa de Cruyff contra el seu exequip

El vol del davanter decanta el duel contra el Dortmund a l'Emirates
Redacció Esport3 Actualitzat

El Manchester City ha sumat la segona victòria d'aquesta Champions en un duel contra el Borussia Dortmund (2-1) que passarà a la història pel gol que ha decantat el partit a favor dels anglesos, quan semblava que acabaria en empat a un.

Un noruec volador, Erling Haaland, s'ha disfressat de Cruyff per enganxar una centrada amb l'exterior de Cancelo que la immensa majoria de davanters només haguessin pogut quedar-se mirant. El nòrdic, en canvi, ha elevat la cama esquerra gairebé a l'alçada del travesser fent embogir l'estadi i, en particular, el seu entrenador, Pep Guardiola. Un apunt pels nostàlgics amb bona memòria: el gol de Haaland, que no l'ha celebrat per respecte a la seva antiga afició, al pal oposat al del gol icònic de Johan a Reina, el desembre del 1973.

La resta de la jornada: el PSG pateix a Israel

Juventus-Benfica (Grup H)

La Juventus només necessitava quatre minuts per avançar-se. Falta que treia Paredes i Arcadius Milik rematava de cap per superar Vlachodimos. En el minut 41 la revisió del VAR confirmava el penal de Miretti, que ha vist targeta groga, a Gonçalo Ramos. Joao Mario el transformava i establia l'empat a 1 en el 43. A la segona meitat el Benfica capgirava el resultat. David Neres aprofitava una pilota solta a l'interior de l'àrea per marcar l'1 a 2 en el 55.

Maccabi Haifa-PSG

La sorpresa saltava en el minut 24 quan els israelians del Maccabi Haifa s'avançaven 1 a 0 en el marcador davant del totpoderós PSG. Precisa centrada de Haziza i rematada del davanter del Surinam Tjaronn Chery estirant la cama per superar Donnarumma. Però Leo Messi, en la primera ocasió que tenia, controlava la pilota a l'interior de l'àrea petita i superava Cohen per establir l'1 a 1 en el 37. A la segona meitat Mbappe remuntava el marcador superant per baix Cohen, després d'una assistència de Leo Messi, 1 a 2 en el 69. I Neymar, en el 88 sentenciava després d'una assistència de Verratti.

Milan-Dinamo de Zagreb (grup E)

Victòria del Milan davant dels croats que no han tingut opcions a San Siro. El Milan no ha pogut obrir el marcador fins al minut 45 de la primera part. Penal de Sutalo a Leao que ha transformat el francès Giroud. El 2 a 0 ha arribat en el dos de la represa amb una rematada de cap del belga Saelemaekers, després d'una centrada de Leao. El Dinamo retallava diferències en el 56, amb un gol de Mislav Orsic. Però en el 77 Pobega sentenciava el duel amb el 3 a 2.

Chelsea-Salzburg

Després d'acabar la primera meitat sense gols, el Chelsea començava endollat el segon temps. Assistència de Mason Mount, errada en cadena de la defensa del Salzburg i Sterling, amb tot el temps del món, superava Kohn. Però els austríacs no han girat la cara al partit i en una contra igualaven el partit, Gran assistència d'Adamu i rematada de Noah Okafor, 1 a 1 en el 75. El Chelsea és el cuer del grup després de dues jornades.

Rangers-Nàpols (Grup A)

Aquest duel s'havia de jugar la jornada de dimarts, però l'absència de policia a causa dels diferents actes duts a terme per la mort de la reina Elisabet II en va provocar l'ajornament. El fill de Simeone, Giovanni, ha provocat un penal i l'expulsió per doble groga a Sands. Zielinski ha errat el penal, de fet l'ha aturat McGregor, però Matteo Politano aprofitava el rebuig per establir el 0 a 1 en el 57. Mateo Lahoz ordenava repetir el llançament i Alan McGregor tornava a aturar el penal a Zielinski i es mantenia el 0 a 0. En el minut 66 nou penal favorable al Nàpols, aquest per mans de Basiric. Politano, aquest cop sí, batia McGregor, que ha encertat la trajectòria de la pilota., 0-1 en el 68. I en el 85 el Nàpols tancava el partit després d'una jugada coral que acaba Giacomo Raspadori. En el temps afegit N'dombele arrodonia el marcador amb el 0 a 3.