Raphinha lamentant una oportunitat perduda (EFE)

El Barça no passa de l'empat contra el Rayo (0-0)

Els de Xavi han disposat de moltes ocasions per marcar però no han sabut trobar el camí del gol
Francesc Latorre Actualitzat

El resum del Barça-Rayo (0-0)

Després de tancar les inscripcions pendents a darrera hora (tret de la de Koundé), Xavi ha pogut alinear moltes de les novetats de l'estiu. El tècnic de Terrassa ha dissenyat un primer onze integrat per Ter Stegen a la porteria, Araujo, Eric, Christensen i Alba en defensa; Busquets, Pedri, Gavi al mig del camp, amb Raphinha, Dembélé i Lewandowski a la davantera.

Després d'uns primers compassos en que el Barça ha tingut dificultats per superar la pressió avançada dels madrilenys, el partit s'ha convertit en un tsunami de futbol ofensiu blaugrana a la recerca del primer gol del partit. En aquest context, en el minut 12, Dembélé ha assistit Lewandowski per deixar-lo tot sol davant del porter del Rayo, Dimitrievski. El polonès ha definit de manera exquisida però l'àrbitre ha anul·lat encertadament el gol per fora de joc de l'ex del Bayern.

En el minut 20, ha estat Raphinha qui ha estat a punt d'obrir el marcador amb una rematada que ha sortit massa alta també després de la passada d'un actiu Dembélé. El següent a provar fortuna ha estat Pedri, amb un xut des de la frontal de l'àrea que ha sortit lleugerament desviat a l'esquerra de la porteria del Rayo.

En els últims minuts de la primera part, el Barça ha perdut pistonada i això s'ha traduït en una ocasió claríssima per als visitants. Álvaro García ha deixat assegut Araujo dins de l'àrea però ha vist com Ter Stegen s'ha fet gegant en la seva sortida i ha evitat el gol de l'equip d'Iraola. Ha estat la darrera acció destacada d'un primer acte que ha acabat sense moviment al marcador.

La segona part ha començat amb un altre ensurt per al Barça fruit d'una pèrdua de pilota en fase de construcció. Sergio Camello s'ha trobat en una situació franca per avançar el seu equip però ho ha evitat Christensen en una intervenció providencial.

L'equip de Xavi no ha generat cap tipus de perill en el primer quart d'hora de la segona part i, amb aquest panorama, el tècnic de Terrassa ha fet un triple canvi: han marxat Gavi, Christensen i Raphinha i han entrat Frenkie de Jong, Sergi Roberto i Ansu Fati. Cinc minuts ha trigat el jove davanter blaugrana a generar perill. Dimitrievski ha rebutjat una rematada de primeres de l'hispano-guineà a centrada de Dembélé.

El porter macedoni ha estat novament encertat a l'hora de desviar un cacau de Busquets des de la llarga distància en el minut 69. Aprofitant la pausa per l'hidratació dels jugadors, Xavi ha fet entrar Kessié en el lloc de Pedri.

El Barça ha continuat amb molts problemes per crear ocasions de gol i, de fet, no n'ha tingut cap de clara fins que en el 82 Lewandowski ha rematat massa creuat després d'una bona recuperació de de Jong. Dimitrievski estava superat però el xut del polonès ha sortit desviat per molt poc. Tot just després d'aquesta acció, Xavi ha fet entrar Aubameyang en el lloc de Jordi Alba. El gabonès ha tingut el gol a les seves botes en la primera pilota que ha tocat, però Catena ha tret la pilota sobre la línia de gol.  

En el temps de descompte, a més, Busquets ha vist la segona targeta groga arran d'un cop a la cara de Falcao. El capità del Barça serà baixa la setmana que ve a Anoeta contra la Reial Societat. El partit ha acabat amb un altre sobresalt a les graderies barcelonistes, quan l'àrbitre ha anul·lat amb bon criteri un gol de Salvi per fora de joc.

81.104 espectadors han vist en directe l'estrena del Barça a la Lliga, una xifra molt alta tenint en compte que som a mitjans d'agost. Bona mostra de l'expectació que ha aixecat la plantilla que ha aconseguit confeccionar el club blaugrana en el mercat d'estiu. Avui, però, s'han quedat sense veure cap gol del seu equip.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut