Lewandowski celebra un gol a la Champions (Reuters)

El rècord que ha batut Lewandowski per erigir-se en el golejador més ràpid de la història del Barça

El polonès ja és el "pistoler" blaugrana més veloç: ningú havia marcat els seus 8 primers gols en només cinc compromisos oficials
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Lewandowski

Robert Lewandowski va signar un hat-trick en el seu debut de blaugrana a la Champions. Abans només ho havien fet els mites hongaresos Kubala (1959) i Kocsis (1960, en va fer 4). Podria ser una qüestió de veïnatge --Polònia i Hongria només estan separades per Eslovàquia--, però la realitat és que l'actual ariet del Barça --igual que el Ladislau o el Sándor-- és sinònim de gol, i l'afició no ha hagut d'esperar gens a comprovar-ho. De fet, ja s'ha convertit en el golejador més ràpid de la història del Barça i només fa un mes que va ser presentat al Camp Nou.

Ningú havia marcat els seus 8 primers gols en només cinc compromisos oficials (4 de Lliga i un de Copa d'Europa), si més no a partir del 1938, com s'ha encarregat de recordar el periodista de RAC1 Oriol Juvé. Cap dels altres donants d'alegria de la història contemporània del club havien estat tan efectius en tan poc temps. El que més s'hi apropa és Ronaldo Nazario, que va necessitar només 7 partits. Cruyff i Krankl. I un altre brasiler espaterrant com Romario, 10.

I Messi, quan va trigar?

Per valorar la complexitat de la fita obtinguda per Lewy, convé ressaltar que cap dels membres del trident que va donar l'última Champions del Barça --Messi, Neymar i Luis Suárez-- van arribar a la xifra dels 8 gols en menys de 20 enfrontaments. L'argentí (29) i el brasiler (21) van debutar joves amb la punteria encara per entrenar. L'uruguaià, fitxat enmig d'una llarga sanció, 24.

Més recentment, Aubameyang va resoldre les urgències golejadores del Barça de Xavi: en 11 partits ja havia celebrat 8 gols.

És raonable preguntar-se on és el sostre de Lewandowski, i la visita de dimarts vinent a l'Allianz Arena pot ser aclaridora. En qualsevol cas, si es mantingués la mitjana actual --res sembla desbaratat en l'actual estat de forma del jugador-- tancaria la Lliga amb pràcticament 50 gols, superant els seus millors registres a la Bundesliga, com les 41 dianes del curs 2020-21.

Jugador de la setmana per la Champions

Els tres gols davant el Viktoria li han donat el reconeixement de la UEFA essent nominat el 'Player of the week', jugador de la setmana:

 

ARXIVAT A:
Lewandowski
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut