Lamine Yamal va ser l'objectiu d'insults racistes al Santiago Bernabéu (EFE)
Barça

El Reial Madrid i LaLiga condemnen els insults racistes al Bernabéu

Ràpida reacció del club blanc davant la proliferació de vídeos mostrant crits xenòfobs dirigits fonamentalment a Lamine Yamal

Redacció Esport3Actualitzat
Menys de 12 hores després d'acabar-se el clàssic de la Lliga, el Reial Madrid ha emès un comunicat condemnant els insults racistes que hi va haver al seu estadi i anunciant que ha obert una investigació per identificar els autors dels insults i "prendre les mesures oportunes".  

El club blanc ha reaccionat de manera ràpida davant la proliferació de vídeos a les xarxes socials que demostren que part de l'afició madridista va reaccionar de mala manera davant la golejada patida pel seu equip a mans del Barça. El Madrid puntualitza en el seu comunicat que els insults provenien "d'uns pocs aficionats situats en un dels córners de l'estadi". 

Un dels principals objectius d'aquests insults va ser Lamine Yamal. En una de les imatges es veu com el davanter blaugrana, a l'espera de servir un córner, capta perfectament els insults dirigits cap a ell mentre el línier, just al seu costat, sembla no sentir-los. De fet, a l'acta arbitral no es va fer constar cap mena d'anomalia per part del públic.   

 

La denúncia de LaLiga 

LaLiga, força ràpida a condemnar fets d'aquestes característiques, ha intervingut després que ho fes el Reial Madrid. L'organisme presidit per Javier Tebas ha assenyalat en un comunicat que, a més de condemnar els fets, els ha denunciat davant la Secció d'Odi de la Brigada d'Infirmació de la Policía, i n'ha informat al Fiscal Coordinador de la Unitat de Delictes d'Odi i discriminació de la Fiscalía General de l'Estat. Si d'aquí se'n desprèn alguna sanció per al Reial Madrid, el temps ho dirà.  

 

ARXIVAT A:
El ClàssicLamine Yamal
Anar al contingut