FUTBOL

Cas Rubiales: alguns clubs es mullen, mentre el Barça espera

Primeres reaccions del futbol espanyol al cas Rubiales, tres dies després de l'acció del president de la Federació Espanyola

RedaccióActualitzat

Fins ara, tot havia estat silenci. I això que a nivell internacional les crítiques han estat unànimes. Entre els jugadors professionals, ningú ha obert la boca. I a nivell de clubs, el Getafe és l'únic equip de Primera que ha demanat la dimissió del president de la Federació Espanyola.

Per contra, el Barça -que és qui aporta més jugadores a la selecció-, esperarà fins a l'assemblea extraordinària de divendres per decidir què fa.

El Sant Andreu, el primer

Però el primer club que s'ha posicionat ha estat la UE Sant Andreu.

Els quadribarrats han demanat ''la dimissió immediata i sense excuses'' de Rubiales després dels ''fets ocorreguts diumenge passat i tot el que s'ha sabut posteriorment'.'

En el comunicat, els de Sant Andreu de Palomar, que aquesta temporada jugaran a Segona RFEF, argumenten que ''aquesta mena d'accions contra les dones són absolutament repulsives i denigrants i no poden tenir justificació ni cabuda en el món del futbol ni en la nostra societat''.

Des dels despatxos del Narcís Sala han alertat que aquest divendres, en l'assemblea general extraordinària convocada per l'RFEF, les diverses federacions podrien donar el seu suport total a Rubiales: "En aquest sentit, expressem la nostra preocupació davant les informacions publicades que indiquen que les federacions territorials puguin tancar files amb el comportament inacceptable del Sr. Rubiales".

El Getafe també es posiciona en boca del seu president

Posteriorment el primer president del Getafe, Ángel Torres, en declaracions públiques en un acte del club ha demanat la dimissió de Rubiales

"El que ha de fer és dimitir. El seu comportament ha estat lamentable. No pot seguir un minut més com a president. Si no dimiteix, se l'ha de sancionar i procedir a inhabilitar-lo."

El Barça i l'FCF esperaran fins a l'assemblea

El club blaugrana, per la seva banda, ha decidit esperar a l'assemblea d'aquest divendres per posicionar-se sobre el cas. Fins llavors no pensen dir res. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la Federació Catalana de Futbol.

L'Igualada, l'Europa i el Manresa també fan comunicats

Un altre club que també ha mostrat el seu rebuig a l'acció de Rubiales és l'Igualada:

El Manresa també s'ha sumat a les protestes contra el president de la federació espanyola:

Comunicat dels clubs lleidatans

Diversos clubs de la ciutat de Lleida, de diferents esports, han emès un comunicat en què expressen el seu rebuig a "qualsevol actuació o gest de violència que es produeixi al món de l'esport".

 

ARXIVAT A:
Mundial Femení
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut