La prova de 10km d'aigües obertes al Sena (Reuters)

El Sena continua portant cua amb el Jocs acabats

El campió olímpic Daniel Wiffen no va poder ser abanderat a la clausura perquè estava sent atès a l'hospital
Redacció Esport3 Actualitzat

Els Jocs Olímpics de París van abaixar el teló diumenge, però encara porten cua. Una de les grans taques de la competició va ser la mala qualitat de l'aigua del Sena, que va obligar a endarrerir la prova de triatló. Tot i que es va permetre nedar, els valors de contaminació i càrrega bacteriana estaven al límit del llindar acceptable i podien ser un risc per als participants. Alguns nedadors van necessitar atenció mèdica i la llista es continua engrandint.
 

La Confederació Olímpica d'Alemanya anunciava divendres que tres esportistes havien tingut "nàusees, vòmits i diarrea", encara que no apuntava estrictament a la mala qualitat hídrica del riu parisenc com a causa. L'últim afectat ha sigut el medallista i campió olímpic Daniel Wiffen.

Daniel Wiffen, l'últim afectat després d'haver nedat al Sena (Reuters)

A la cerimònia de clausura, durant l'entrada dels abanderats, va ser un dels grans absents. Irlanda no tenia el seu gran emblema a la cita olímpica onejant la bandera. Wiffen, or en 800 estils i bronze en 1.500 estils, estava ingressat a l'hospital. El nedador havia participat en la prova d'aigües obertes divendres. Diumenge va acabar a urgències amb malestar, com ell mateix va explicar a X.


L'irlandès tampoc va detallar la causa de la infecció. Alguns seguidors de Wiffen han fet broma sobre si va ser una intoxicació a causa de l'aigua contaminada o bé d'una nit de celebració desenfrenada per les medalles. Qui sí que va ser més taxativa va ser Leonie Beck, una de les nedadores afectades de la delegació alemanya, que va afirmar que havia vomitat fins a nou vegades després de nedar al Sena.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut