El "testament solidari" o com incloure el Barça en l'herència
El club engega una iniciativa per facilitar la donació de diners als projectes solidaris de la Fundació del FC Barcelona
Més d'un cop, a l'àrea social del Barça havien rebut la consulta d'algun soci disposat a incloure el club en el seu testament. Els treballadors de l'entitat no tenien una resposta clara per donar-los, ni sabien a qui adreçar-lo. Des d'avui, però, està activa una iniciativa que permetrà a socis i aficionats en general cedir una part o tota la seva herència als projectes solidaris de la Fundació del FC Barcelona.
És el Testament Solidari, una experiència "pionera en el món de l'esport", segons paraules de la directora de la Fundació, Marta Segú. A Espanya, també el Betis ofereix aquesta possibilitat als seus simpatitzants, amb projectes més enfocats al medi ambient, però no en fan gaire promoció. A Anglaterra, també el Manchester United té actiu un programa semblant, molt vinculat a projectes locals.
Des del club, expliquen que aquest "Testament solidari" és un "procediment fàcil, barat i modificable". La gestió d'aquestes donacions, lliures d'impostos, es farà a través d'un bufet d'advocats especialitzat en el dret de successions. La Fundació garanteix un servei d'assessorament legal gratuït.
Trenta anys d'història de la Fundació
La Fundació del Barça va ser creada l'any 1994, sota la presidència de Josep Lluís Núñez. En el seu moment, va tenir una orientació eminentment cultural. Anys més tard, i amb Joan Laporta al capdavant del club, l'acord amb Unicef li va donar un nou impuls.
Actualment, el pressupost anual de la Fundació està per sobre dels 10 milions d'euros, gràcies també a l'aportació del mateix club i la donació d'un 0'5% dels salaris dels futbolistes del primer equip.