El VAR, ésser suprem: la dada demolidora que fa miques el criteri dels àrbitres
Canvi de tendència a la lliga espanyola amb el VAR (Europa Press)
Futbol

El VAR, ésser suprem: la dada demolidora que fa miques el criteri dels àrbitres

Sempre que l'àrbitre ha anat al VAR a revisar una jugada aquesta temporada ha acabat canviant la decisió inicial

Redacció Esport3Actualitzat

Era l'últim minut del partit, i el City de Guardiola marcava el gol de la victòria aquest diumenge contra el Wolverhampton. Amb ensurt final, i és que després de donar el gol a l'àrbitre va anar al VAR a revisar la jugada per possible falta de Bernardo Silva sobre el porter rival. Instants de tensió. Finalment, decisió correcta i victòria per a l'equip de Manchester.

Una acció com aquesta encara no s'ha vist a la lliga espanyola aquesta temporada. Tots els cops que l'àrbitre ha anat al VAR a revisar una jugada, en totes les ocasions han acabat canviant la decisió inicial.

Segons ha recomptat Relevo, els àrbitres han anat al monitor fins a 23 vegades, i en cap cas han mantingut el criteri que han tingut en un primer moment al camp. A aquestes s'hi sumen 17 vegades en què no els ha fet falta ni anar a la pantalla perquè l'àrbitre VAR ja confirmava que s'havia d'anul·lar la jugada.

L'àrbitre del Wolverhampton-City revisa la jugada i manté el gol (Reuters)

És una tendència que contrasta amb el tram final de la temporada passada. En les primeres 28 vegades que es va anar al VAR, en set ocasions l'àrbitre va mantenir la decisió.

Amb xifres de final del curs 2023-24, es va corregir la decisió en un 91,39% dels casos.

Aquesta temporada, doncs, la tendència de moment és clara i obre el debat sobre l'espontaneïtat del futbol i l'autoritat de l'àrbitre. Almenys a la lliga espanyola, on l'autenticitat pel criteri i impuls inicial de l'àrbitre sembla que està desapareixent.

 

Anar al contingut