Tenis taula

Els Barberà, pare i fill: un doble de dues generacions al Campionat d'Espanya

Els palistes del Club Natació Sabadell són la primera parella de la història de la competició formada per un pare i un fill

Enric Vilalta LópezActualitzat

Tarragona és aquests dies la capital del tenis de taula estatal. En deu dies, se celebren la Copa del Rei, la de la Reina, i els Campionats d'Espanya de totes les categories. Una autèntica festa d'aquest esport, amb més d'un miler de palistes en acció, entre totes les competicions. El pavelló Catalunya de la ciutat tarragonina acull una trentena de taules i el so del bot de les pilotes és constant.

Entre tots els participants, destaquen dos jugadors del Club Natació Sabadell, de la Divisió d'Honor, que disputen el quadre individual, i també el de dobles. La particularitat és que es diuen igual, Joan Barberà, i que tenen un parentiu directe. És la primera vegada en la història dels campionats que un pare i un fill juguen junts formant parella. Joan Barberà Petit és jugador del primer equip, a més de responsable de premsa de la Federació Catalana de Tenis de Taula. Joan Barberà Soler té 14 anys, categoria infantil, i habitualment juga en el segon equip del club, a Primera Divisió Nacional. Està acostumat a jugar contra jugadors sèniors, però compartir un doble amb el seu pare és una altra cosa. 

"El meu pare és molt intens en els entrenaments. Però ho fa amb molt d'amor i  sempre m'ajuda, quan estic en un mal moment, a analitzar els partits i a veure què puc millorar." 

 

Aquesta setmana, a Tarragona, han tingut l'oportunitat de competir de ple dret en el quadre de dobles. Han disputat un partit de primera ronda, contra una parella de jugadors de l'Alzira TT, equip de Superdivisió Estatal. Els vallesans han competit bé i fins i tot han guanyat un set, però han acabat caient per 3 a 1. Més enllà del resultat, Barberà pare ha gaudit al màxim del moment.  

"Jugar amb el meu fill és un fet inèdit, únic, especial, un moment fantàstic i que no oblidaré mai. Tinc la sensació que he jugat més amb un company, que no pas amb el meu fill."

El tenis de taula català ha generat diverses nissagues, com els Palés, els Weisz, els Castillo,  famoses generacions de palistes. Però és un fet únic que un pare i un fill juguin, colze a colze, un partit oficial de tot un Campionat d'Espanya. Els Barberà han fet història

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut