De Gea, Skriniar, Messi, Modric i Benzema són alguns dels jugadors que poden sortir a cost zero en el pròxim mercat d'estiu
Futbol

Els deu futbolistes top que quedaran lliures per negociar a partir del gener

Jugadors com De Gea, Kanté, Modric o Messi acaben contracte el 30 de juny

Redacció Esport3Actualitzat

L'1 de gener és una data marcada en vermell per a molts jugadors i equips de futbol. A més d'obrir-se el mercat d'hivern, els futbolistes que acaben contracte el 30 de juny passen a ser lliures per negociar el seu futur.

A part dels set futbolistes del Barça que acaben contracte el 2023, jugadors com De Gea, Kanté, Modric, Benzema o Messi poden marxar gratis dels seus equips. Els clubs que vulguin reforçar-se a cost zero tenen noms per triar i remenar, en totes les posicions.

Porters

David de Gea. A la porteria, el nom que destaca sobre la resta és el de David de Gea. El Manchester United té l'opció d'ampliar-li el contracte un any més, però hi ha un problema: el madrileny cobra molts diners i els "red devils" volen que s'abaixi el sou.

Altres opcions. El veterà porter del Borussia Mönchengladbach Yann Sommer podria ser l'altra ganga del mercat de porters. L'internacional suís, però, es troba en el radar del Bayern de Munic i podria fer les maletes aquest mateix hivern.

Defenses

Skriniar. El central eslovac serà, sens dubte, un dels defenses més desitjats pels grans d'Europa. Amb només 27 anys, fa temps que és indiscutible amb l'Inter de Milà. L'estiu passat, l'equip italià va rebutjar una oferta del PSG de 60 milions d'euros; l'any que ve podria marxar de franc...

Íñigo Martínez. El defensa de l'Athletic Club, de 31 anys, porta molt de temps en l'òrbita del FC Barcelona. Fins i tot s'havia especulat amb la possibilitat que es convertís en el substitut de Gerard Piqué aquest mercat d'hivern. El basc també queda lliure el 30 de juny.

Iñigo Martínez apunta al Barça
Iñigo Martínez va fitxar per l'Athletic Club l'any 2018 per 32 milions d'euros

Altres opcions. Un altre central de l'Inter, De Vrij, i dos laterals que també han estat a l'agenda blaugrana, Alejandro Grimaldo i Raphael Guerreiro, són altres noms que sonaran amb força en les notícies sobre el mercat.

Migcampistes

N'Golo Kanté. Una lesió en els isquiotibials ha fet que es perdés el Mundial i bona part de la temporada amb el Chelsea, però el francès continua sent un dels migcampistes més valorats del món. D'ofertes segur que no n'hi faltaran. L'Al-Nassr saudita, que també pretén Cristiano Ronaldo, li va al darrere i no escatimarà recursos.

Luka Modric i Toni Kroos. Els dos migcampistes que han marcat una època al Reial Madrid acaben contracte el 30 de juny. Modric té 37 anys i corda per a estona, però amb Kroos no es descarta que pengi les botes. L'alemany ja es va retirar de la selecció el 2021.

Adrien Rabiot. Una de les estrelles de França al Mundial de Qatar podria canviar d'aires aquest estiu. L'actual jugador de la Juventus té només 27 anys i cartell suficient per continuar jugant en l'elit europea.

Altres opcions. Gündogan, del Manchester City, i Jorginho, un altre migcampista del Chelsea, seran jugadors que també tindran moltes ofertes damunt la taula. 

Davanters

Leo Messi. El millor jugador de la història va firmar només dos anys de contracte amb el PSG. Le Parisien va informar la setmana passada que ja tenien un acord verbal per allargar-lo, però d'aquí al juny poden passar moltes coses. El Barça no perd l'esperança.

Asensio i Benzema. Dos jugadors més del Reial Madrid. La política de Florentino Pérez de no ampliar els contractes més del compte té molts jugadors en aquesta situació. El francès ha estat fins ara imprescindible per als blancs; Asensio, en canvi, potser vol més protagonisme, en un altre equip.

Altres opcions. Youssoufa Moukoko, un dels joves amb més projecció d'Europa; Marcus Thuram, l'internacional amb França del Borussia Mönchengladbach; Chuopo-Moting, el davanter del Bayern de Munic, i Olivier Giroud, molt protagonista en el Mundial de Qatar, són altres noms a tenir molt en compte. En el cas de Moukoko, el jugador tindria el Barça com una prioritat.

 

Anar al contingut