Lovren i Brozovic en la polèmica celebració de Croàcia
Mundial 2022

Els jugadors de Croàcia Lovren i Brozovic, enxampats fent referències feixistes

S'han publicat unes imatges polèmiques on apareixen entonant una cançó feixista per celebrar la seva tercera plaça al Mundial de Qatar

Redacció Esport3Actualitzat

Dejan Lovren i Marcelo Bozovic han sortit esquitxats per la seva polèmica celebració després d'aconseguir guanyar el Marroc en la lluita per la tercera posició del mundial de Qatar. 

Celebració amb component feixista

Després d'obtenir el bronze al mundial de Qatar, la selecció de Croàcia se'n va anar de celebració a Zagreb. La premsa local ha publicat unes imatges dels dos jugadors a la festa entonant una cançó del cantant nazi Marko Perkovic, antic lluitador durant la guerra de la independència. També els han enxampat fent gestos feixistes que han generat molta polèmica. 

"Za dom spremni" ("A punt per a la pàtria") són les paraules que cridaven els croats mentre feien el gest de la pistola amb els braços estesos. Aquesta salutació va ser prohibida per llei i es considera un delicte d'ordre públic i d'incitació a l'odi. 

Ja hi ha precedents a la selecció croata

L'any 2013, el jugador Josip Simunic va ser multat i suspès durant 10 partits per haver cridat aquestes mateixes paraules després que Croàcia aconseguís la classificació per al mundial de Brasil. 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut