Matthijs de Ligt amb la indumentària de suplent amb què està vivint aquesta Euro 2024 (Reuters)

Els marginats "premium" de Koeman perden l'esperança

El combinat neerlandès té mitja dotzena de jugadors sense utilitzar a l'Euro 2024, però el que més sorprèn és el seu renom
Guim Fortuny Gimbert Actualitzat
TEMA:
Eurocopa 2024

Les convocatòries de 26 jugadors, el que semblava que havia de ser una solució per als seleccionadors, fons d'armari per trobar alternatives tàctiques, Ronald Koeman ho viu com un maldecap. L'extècnic del Barça ha dut els Països Baixos a les semifinals de l'Eurocopa sense utilitzar mitja dotzena d'internacionals, i dos més sumen minuts de les escorrialles.

Un terç de la plantilla neerlandesa sap que no compta per a l'entrenador, una proporció semblant a la situació que viu la França de Deschamps, on 8 futbolistes encara no han debutat, o l'Anglaterra de Southgate, amb 5. L'única excepció en aquest grup de semifinalistes és Espanya, plural en repartiment de minuts i on l'únic sense oportunitats és el tercer porter, Remiro. El que fa especial el cas neerlandès és la categoria dels seus arraconats, alguns d'ells titulars en totes les travesses prèvies al torneig.

Koeman té almenys un marginat per línia i són de renom. A la defensa, la realitat de Matthijs de Ligt en aquesta Euro es pot definir de malson. No arribava gaire content --cal recordar que els seus errors van condemnar els "orange" a l'última edició--, però és que l'entrenador prefereix Van Dijk, Aké, De Vrij i Van de Ven abans que ell. Per la banda, Ian Maatsen és com si no hagués viatjat a Alemanya, igual que el davanter del Liverpool Ryan Gravenberch. El "gironí" Daley Blind va sortir un minut a perdre temps en un partit en què no calia recórrer a estratagemes perquè els de Koeman vencien per 3 a 0 a Romania.

Es dona la paradoxa que dos d'aquests marginats "premium", De Ligt i Maatsen, ocupen pàgines del mercat estiuenc. El primer està a prop de canviar el Bayern de Múnic pel Manchester United del seu compatriota Ten Hag, mentre que el segon ha estat el fitxatge més car de la història de l'Aston Villa després de formar part del Dortmund finalista de Champions. Koeman, que en el transcurs de la competició també va assenyalat Veerman enmig d'un partit, no sembla que hagi de canviar de manera de fer. En la seva etapa al Camp Nou també tenia la seva llista d'exclosos habituals. Trincao, Pjanic, Demir, Riqui Puig...

Els Països Baixos es jugaran dimecres una plaça per ser a la final de Berlín contra Anglaterra. 

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut