Barça-Galatasaray, vells coneguts als vuitens de final de l'Europa League

El Barça ja sap quin serà el nou escull que haurà de superar si vol seguir avançant cap a la final de Sevilla. El sorteig li ha deparat un enfrontament contra l'equip turc entrenat per Domènec Torrent
Redacció Esport3 Actualitzat

El Barça ja coneix el seu pròxim rival a la Lliga Europa, un duel que farà possible el retrobament de vells coneguts. Serà el Galatasaray d'Istanbul, històric equip turc entrenat pel tècnic català Domènec Torrent, forjat com a entrenador al costat de Pep Guardiola a les banquetes del Barcelona, Munic i Manchester, abans d'emprendre el vol en solitari.

El Barça ha fet oficials els horaris del partit:

 

Aquest gegant turc, que compta a les seves files amb dos jugadors amb passat culer, Arda Turan --amb una participació testimonial a l'equip en el que pot ser el seu últim any de professional-- i el porter cedit Iñaki Peña, no està passant per la seva millor època. Ocupa la tretzena posició a la Lliga turca a 31 punts del líder, el Trabzonspor, i ha marcat només 33 gols, una mitjana de poc més d'una diana per partit.

A l'Europa League, en canvi, el conjunt que va canviar la seva antiga casa a l'infern turc de l'Ali Sami Yen per l'actual Türk Telekom Arena --més modern però també més fred-- s'està mostrant més convincent. S'ha plantat als vuitens quedant primer del grup E, per davant d'equips exigents com la Lazio, l'Olympique de Marsella i el Lokomotiv de Moscou.

Si volen ser a la final de Sevilla, els culers hauran de superar aquest nou escull i anar en compte amb les seves principals amenaces ofensives, els veterans Ryan Babel, neerlandès de 35 anys, i Bafétimbi Gomis, francès de 36. Més jove però igual de perillós és l'egipci Mostafa Mohamed. 

Aquesta eliminatòria es disputarà el 10 de març al Camp Nou i el 17 del mateix mes la tornada a la ciutat del Bòsfor.

Mateu Alemany: "Respectem el rival, és un històric"

El cap de l'àrea de futbol del FC Barcelona, Mateu Alemany, ha rebut amb to positiu l'emparellament amb el Galatasaray, sobretot després de la victòria a l'estadi Diego Armando Maradona: "El partit de Nàpols té un mèrit extraordinari, ens dona molta confiança per seguir fent feina de cara a progressar i anar millorant".

Respecte l'equip turc, l'executiu mallorquí avisa que "s'ha de guanyar a tothom si es vol conquerir el títol" i l'ha definit com un "rival històric al que respectem molt, amb un estadi que anima molt". Finalment, Alemany ha celebrat el retrobament amb Domènec Torrent, "un tècnic al que coneixem molt". 

La final de l'Europa League es jugarà a Sevilla el 26 de maig

Les eliminatòries de vuitens de l'Europa League

El sorteig de vuitens de la Lliga Europa ha determinat els següents vuit enfrontaments:

  • Rangers - Estrella Roja
  • Sporting de Braga - Mònaco
  • Porto - Olympique de Lió
  • Atalanta - Bayern Leverkusen
  • Sevilla - West Ham
  • FC Barcelona - Galatasaray
  • RB Leipzig - Spartak de Moscou
  • Betis - Eintracht de Frankfurt
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut