Marc Guiu s'abraça amb Joao Cancelo al final del partit contra l'Athletic (Europa Press)

Els problemes d'alguns locutors per pronunciar correctament Guiu

L'eclosió sobtada del davanter blaugrana va causar problemes a més d'un narrador no catalanoparlant
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Marc Guiu

El moment Marc Guiu va agafar molts locutors o analistes per sorpresa. El fet que entrés en una convocatòria de mínims del Barça no implicava que debutés, però ho va fer i amb un gol decisiu, i es va convertir en l'heroi de la nit. Era la referència obligada, però a l'hora de mencionar-lo, alguns narradors poc familiaritzats amb la llengua catalana van tenir certs problemes.

De Marc Güi a Marc Wii passant per Marc Guiau, es van poder sentir en diferents canals i cadenes totes les aproximacions imaginables. El programa "Alguna Pregunta Més?", sempre atent, en va publicar un resum força acurat:

El vídeo de l'APM ja menciona un precedent que tothom va recordar automàticament aquest diumenge, el de Cesc Fàbregas, que va arribar a ser conegut com a "Zecs" o fins i tot "Sex" Fàbregas.

Fins i tot n'hi ha que sospiten que el fet que el cognom sigui d'origen català és el motiu de la seva dificultat:

El també periodista Àngel Aguiló, sempre molt actiu en la defensa de la llengua catalana, fins i tot elabora un tutorial:

Caldrà veure si Marc Guiu es consolida en l'elit del futbol, i si això serveix perquè el seu cognom s'arribi a pronunciar correctament. Però veient com alguns pronuncien encara el de Sergi Llull, referent de fa anys del Reial Madrid de bàsquet, potser el més recomanable és no fer-se gaires il·lusions.  

ARXIVAT A:
Marc Guiu
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut