Marc Guiu s'abraça amb Joao Cancelo al final del partit contra l'Athletic (Europa Press)
Barça

Els problemes d'alguns locutors per pronunciar correctament Guiu

L'eclosió sobtada del davanter blaugrana va causar problemes a més d'un narrador no catalanoparlant

Redacció Esport3Actualitzat

El moment Marc Guiu va agafar molts locutors o analistes per sorpresa. El fet que entrés en una convocatòria de mínims del Barça no implicava que debutés, però ho va fer i amb un gol decisiu, i es va convertir en l'heroi de la nit. Era la referència obligada, però a l'hora de mencionar-lo, alguns narradors poc familiaritzats amb la llengua catalana van tenir certs problemes.

De Marc Güi a Marc Wii passant per Marc Guiau, es van poder sentir en diferents canals i cadenes totes les aproximacions imaginables. El programa "Alguna Pregunta Més?", sempre atent, en va publicar un resum força acurat:

El vídeo de l'APM ja menciona un precedent que tothom va recordar automàticament aquest diumenge, el de Cesc Fàbregas, que va arribar a ser conegut com a "Zecs" o fins i tot "Sex" Fàbregas.

Fins i tot n'hi ha que sospiten que el fet que el cognom sigui d'origen català és el motiu de la seva dificultat:

El també periodista Àngel Aguiló, sempre molt actiu en la defensa de la llengua catalana, fins i tot elabora un tutorial:

Caldrà veure si Marc Guiu es consolida en l'elit del futbol, i si això serveix perquè el seu cognom s'arribi a pronunciar correctament. Però veient com alguns pronuncien encara el de Sergi Llull, referent de fa anys del Reial Madrid de bàsquet, potser el més recomanable és no fer-se gaires il·lusions.  

ARXIVAT A:
Marc Guiu
Anar al contingut