Els radicals de l'Anderlecht arribant a l'estadi de la Reial Societat
Els radicals de l'Anderlecht arribant a l'estadi de la Reial Societat (EFE)
Lliga Europa

Els radicals de l'Anderlecht provoquen el caos a Anoeta: "Trist i vergonyós"

Els ultres del club belga han estat, malauradament, els protagonistes del partit per llançar objectes als aficionats de la Reial Societat. En total hi ha hagut vuit detinguts

Els radicals tornen a tacar el futbol. Aquesta vegada, els incidents s'han viscut en el Reale Arena. El partit entre la Reial Societat i l'Anderlecht (1-2), corresponent a la segona jornada de l'Europa League, ha acabat provocant el pànic i el caos en l'estadi per culpa dels ultres de l'equip belga.

Malgrat que la seguretat de l'organització ja alertada de l'arribada de tres-cents seguidors de l'Anderlecht, no ha pogut evitar els greus incidents que han ocorregut en l'estadi. Els belgues, que han vist el partit des de darrere d'una mampara per seguretat, han acabat trencant brutalment el metacrilat per llençar objectes de tot tipus als aficionats txuri urdin. Fins i tot, trossos dels seients de la grada.

 

Oyarzabal assenyala a la UEFA

Mikel Oyarzabal, capità de la Reial Societat, ha descrit a la perfecció els fets que han passat a la grada visitant durant el partit i ha criticat durament a l'organització per la seva inacció durant els incidents.

"En la banqueta hem començat a veure que la gent de la cantonada de la graderia familiar començava a aixecar els braços i a córrer, i hem vist a dalt que havien trencat el cristall i es colaven per a llançar coses a baix".

"El missatge d'avui és a UEFA, que s'adonin que coses així no poden passar, que això danya la imatge del futbol avui la seva, perquè poden ser els màxims culpables que no s'hagi parat en el moment."

"És trist i vergonyós"

En la mateixa línia, Imanol Alguacil, tècnic txuri urdin ha denunciat els fets en la roda de premsa posterior al partit i ha assegurat que s'han de treure als radicals del futbol.

"Espero que cap dels nostres aficionats hagi sofert lesions importants. És trist i vergonyós. En la Real hem denunciat els fets viscuts, és una pena que ens toqui viure'ls a casa, en el nostre estadi, amb els nostres aficionats".

"Soc conscient que avui molta gent no ha vingut a veure el partit per por, perquè estàvem advertits... No sé qui, però algú ha de tallar alguna cosa, no sé com".


Indignació amb la celebració al final del partit

De fet, al final del partit, amb la victòria certificada del conjunt belga, els jugadors de l'Anderlecht s'han dirigit cap al sector que estaven tots els radicals que havien provocat els incidents durant el partit. Mentre s'aproximaven al córner, alguns jugadors de la Reial Societat s'han apropat indignats per demanar que no celebressin la victòria amb els que havien provocat el caos a l'estadi.

La decepció de l'Anderlecht

Després dels incidents, el cap de premsa del club belga ha comparegut en roda de premsa per mostrar la seva decepció amb els seus seguidors i ha informat que esperaran a l'informe de la UEFA per prendre decisions.

"Estem molt decebuts amb aquests seguidors. Ja hi ha hagut detencions i el club esperarà l'informe de la UEFA per a prendre les seves sancions. Estem d'acord que això no ha de formar part del futbol"

Finalment, els incidents dels radicals belgues han acabat amb vuit detinguts per part de l'Ertzaintza després dels greus incidents que s'han viscut a la Reale Arena.

Per la seva part, la Reial Societat ha condemnat les "agressions" que han patit els aficionats realistes i "ha demanat una reunió amb la UEFA" per acabar amb aquest tipus d'actes violents als estadis.


Mira el resum de la Reial Societat-Anderlecht

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut