França s'imposa a Àustria
França s'imposa a Àustria (Reuters)
Eurocopa 2024

Mbappé s'obnubila i França ha de guanyar Àustria amb un autogol (0-1)

Els de Deschamps han mostrat dues cares contra els de Rangnick, físics i valents però massa càndids al davant. A la primera part, Àustria ha contingut els gals, que només han tingut una ocasió clara; a la segona, tot i el desencert, han tingut opcions per guanyar amb més comoditat

Jordi SunyerActualitzat

Dels favorits de la jornada d'aquest dilluns, França ha estat l'únic que ha guanyat, però tampoc ha convençut. Tot i que, en la fase ofensiva, han estat més incisius a la segona part que a la primera, els de Deschamps han mostrat un Mbappé imprecís davant de porta, un Dembélé en la seva línia i un Griezmann un pèl desubicat. S'han trobat, a més, una Àustria física però que ha anat molt més enllà de la simple contenció, i que s'ha vist castigada pel gol en pròpia porta de Wöber.

El minut a minut del partit:

• Jules Koundé ha jugat de lateral dret en un onze molt ofensiu, amb Griezmann d'interior amb llibertat i Dembélé i Marcus Thuram donant suport a Mbappé. Àustria tenia Seiwald i Sabitzer per fer pivotar el joc al seu voltant.
  • Els austríacs han volgut ser valents i pressionar a dalt els francesos; decisió arriscada, si es concedeixen espais a Mbappé. Una combinació entre Theo Hernández, Rabiot i el flamant madridista ha estat la primera opció gal·la (8').
  • França ha mitigat progressivament l'empenta dels austríacs i ha assumit el domini del partit, però ha estat incapaç de crear cap altra ocasió clara. De fet, Àustria ha tingut ben a prop el 0-1 en el minut 36, quan Baumgartner, sol davant de Maignan, no ha sabut definir una bona assistència de Sabitzer després d'una centrada de Gregoritsch des de l'esquerra.
  • L'encert que no ha tingut Àustria ha estat la fortuna que ha tingut França dos minuts més tard. Després d'una recuperació a l'últim terç, Mbappé ha superat Mwene i la seva centrada l'ha desviat Maximilian Wöber a la seva porteria (1-0, 38').
  • Just a l'inici de la segona part, una càrrega de Wöber ha fet que Griezmann estavellés el rostre contra la publicitat i es fes un trau al front. El davanter de l'Atlètic de Madrid ha estat un parell de minuts sense jugar.
  • Mbappé ha tingut l'opció d'encarrilar el partit en una acció similar i gairebé en el mateix minut que la del primer temps: pilota a l'espai, velocitat punta de l'ex del PSG, sol davant de Pentz... Però en aquesta ocasió, ha volgut col·locar tant l'esfèrica que ha rematat a fora (54').
  • Finalment, França ha aconseguit concretar el seu domini en ocasions, a diferència del primer temps. Griezmann no ha pogut empènyer a la xarxa, per dos dits, una bona centrada de Theo Hernández (65'). I, dos minuts després, Pentz ha tornat a lluir-se per desviar una rematada a la mitja volta de Marcus Thuram.
  • Tot i alguns minuts d'enjòlit, Àustria no li ha perdut la cara al partit i Baumgartner ha estat a punt de rematar una passada a l'espai, però ha acabat topant violentament amb Maignan i s'ha endut la groga (79').
  • També ha rebut Mbappé, en dues topades consecutives amb Laimer i amb Kevin Danso; aquesta última li ha causat una hemorràgia nasal. L'ex del PSG ha volgut tornar al camp sense permís i l'àrbitre espanyol Gil Manzano l'ha acabat amonestant (88'). Àustria ha lluitat fins al final, però en un duel ple d'incidències França ha estirat tres punts bàsics.