Un Barça liderat per Pedri i Dembélé fa caure l'Athletic (4-0)

Aubameyang ha encetat la golejada blaugrana i el francès, esbroncat quan ha entrat al camp, ha donat un nou impuls a l'equip. Dembélé ha anotat el 2 a 0 i ha regalat dues assistències a Luuk de Jong i Memphis
Àlex Castells Actualitzat
TEMA:
Dembélé

Aquest Barça va llançat. Contra l'Athletic, no ha brillat tant com dijous contra el Nàpols, però ha resolt el duel amb eficàcia i sense gaires complicacions (4-0). Els gols d'un Aubameyang en estat de gràcia, de Dembélé, amnistiat avui pel Camp Nou, i dels neerlandesos Luuk de Jong i el reaparegut Memphis refermen el bon moment dels blaugranes. En una jornada en què no ha fallat ni Atlètic de Madrid ni Vila-real, el Barça s'aferra a la quarta posició de la Lliga, a un punt només del tercer, el Betis

N'hi ha que, per a Xavi Hernández, són intocables. Des que va arribar en el mercat d'hivern, a Ferran Torres gairebé no li ha donat descans. Avui, ha repetit titularitat en un onze amb pocs canvis respecte a Nàpols. Gavi i Dani Alves han estat les úniques novetats. Marcelino, en canvi, té la Copa del Rei al cap. Ha reservat mig equip titular, incloent-hi Iñaki Williams o Muniain. Dimecres, es juguen contra el València l'accés a la final.

El Camp Nou es rendeix a Pedri

Pedri ha marcat la pauta del partit. Domina l'escenari i els temps com ningú. Així, el canari ha trobat l'espai per enviar una passada en profunditat cap a Ferran Torres que Gavi, després, ha enviat als núvols. Era el primer avís seriós dels blaugranes, en el minut 18. N'ha vingut un altre, un pèl més tard, després d'una cavalcada d'Adama. Cap defensa rival ha pogut parar-li els peus. Ferran no ha sabut completar l'acció amb èxit.

Aubameyang marca el primer (Reuters)

L'Athletic no ha inquietat gens Ter Stegen. I ha resistit prou bé fins que Piqué, a la sortida d'un córner, s'ha elevat per sobre de tothom i ha estavellat el seu cop de cap al travesser. El rebot ha acabat en gol gràcies a la rematada en tisora d'Aubameyang (minut 37). Està en ratxa. Ja encadena tres partits seguits marcant

En la tornada després del descans, Marcelino ja ha introduït un parell de modificacions. L'entrada d'Oihan Sancet, el pitxitxi de l'Athletic, ha estirat més l'equip visitant. El navarrès ha buscat sovint les pessigolles a Piqué, però el central blaugrana ha pogut resoldre la feina amb solvència.

A diferència d'Aubameyang, Ferran Torres continua barallat amb el gol. Contra l'Athletic, precisament, es va estrenar com a golejador. Des d'aleshores, no ha tornat a veure porteria, i d'això ja fa més d'un mes. Avui, no ha completat els 90 minuts. Després d'una hora de joc, Xavi l'ha canviat per Dembélé. El francès, per cert, no s'ha escapat d'una nova esbroncada del Camp Nou.

Xiulets a Dembélé, i golàs del francès

Dembélé, però, no ha trigat gaire a transformar els xiulets en aplaudiments. El segon gol del Barça ha tingut la seva firma. I ha estat un golàs. Després de retallar Lekue, s'ha quedat sense angle, però ha pogut batre Unai Simón amb un bon cacau (minut 73). La fiblada de Dembélé ha ensorrat, definitivament, les aspiracions de l'Athletic.

Luuk de Jong sentencia el duel (Reuters)

També hi ha hagut aplaudiments, i força, per a Pedri. Pel seu bon partit i, sobretot, per un túnel que ha fet a Balenziaga a les acaballes del partit. El canari ha arrodonit el seu particular recital amb una passada plena de màgia que ha desembocat en el tercer gol del partit, obra de Luuk de Jong i gràcies a una assistència de Dembélé (minut 90).

El francès, ja en el temps afegit, ha repetit. Aquesta vegada, però, l'assistència ha estat per a Memphis. El neerlandès només ha estat 10 minuts al camp en la seva reaparició, però n'ha tingut prou per marcar i arrodonir una nova golejada blaugrana.