Derbi

Xavi debuta amb victòria contra l'Espanyol (1-0)

Els blaugrana n'han tingut prou amb un gol de Memphis des del punt de penal per superar un Espanyol que ha tingut moltes ocasions clares per empatar i que ha enviat dues pilotes al pal

Francesc LatorreActualitzat

Vuit jugadors de la Masia en el primer onze de Xavi Hernández com a entrenador del Barça. La novetat més destacada, la presència de l'Ilias Akhomach a l'extrem dret. El jugador dels Hostalets de Pierola s'ha estrenat al primer equip amb només 17 anys, en una clara mostra de com d'obert a les bandes vol Xavi el seu equip. A l'onze de l'Espanyol, la presència de David López en el lloc de Keidi Bare ha estat la nota més rellevant. L'albanès ha començat el partit a la banqueta.

Domini absolut del Barça a la primera part. Ja havia avisat Xavi que la pressió intensa havia de ser una de les senyes d'identitat del seu equip i ho han dut a terme des del primer moment. Pressionant molt amunt i recuperant molt a prop de l'àrea rival, el Barça ha viscut sempre en camp contrari. A l'Espanyol, en canvi, patia molt per sortir i arribar als dominis de Ter Stegen. Malgrat aquest escenari, malgrat tancar els blanc-i-blaus al seu camp, el Barça no creava grans ocasions de gol. La teranyina (5-4-1) dissenyada per Vicente Moreno a l'hora de defensar dificultava molt la missió ofensiva dels culers. No trobaven espais ni per dins ni per fora. De la primera mitja hora de joc, de fet, només es poden destacar dos xuts llunyans, un de Memphis i un de Busquets, tots dos ben resolts per Diego López. En el minut 15, Nico ha reclamat un penal per una trepitjada de David López però l'àrbitre, Del Cerro Grande, no n'ha volgut saber res i el VAR no hi ha entrat.

Sergi Darder a la sala de màquines i RDT a la zona atacant han estat els millors dels de Vicente Moreno en la primera part. En el minut 43, el davanter madrileny ha tingut la primera gran ocasió dels visitants. Li ha guanyat la partida a Mingueza en una pilota dividida, la seva rematada s'ha enverinat després de tocar a les cames de Piqué i ha sortit desviada per sobre del travesser de Ter Stegen.

A la mitja part, Xavi ha fet el primer canvi i ha donat entrada a Abde en el lloc d'un Ilias a qui segurament li ha faltat atreviment en l'u-contra-u. I tot just començar, al minut 2 de la represa, penal a favor del Barça. Gavi ha filtrat una passada genial per a Memphis, que ha caigut a terra mentre lluitava amb Leandro Cabrera. Vicente Moreno i el seu equip l'han protestat molt però no ha servit de res. El mateix Depay l'ha transformat enganyant Diego López i avançava d'aquesta manera el Barça.

Havent encaixat el primer gol, Vicente Moreno ha mogut fitxa i ha fet entrar Nico Melamed i Manu Morlanes en el lloc de Puado i David López. Tot i això, el Barça ha estat a punt de fer el segon. Espectacular passada en profunditat de Busquets per Abde i ha estat Pedrosa qui ha evitat el gol treient la pilota sota pals.

L'Espanyol n'ha tingut una de claríssima en les botes de RDT al minut 69. Mingueza no ha pogut tallar un enviament llarg de Darder i la pilota ha caigut a peus del madrileny que ha rematat desviat per molt poc. Tant o més clara és la que ha tingut Abde un parell de minuts més tard. Ell solet s'ha fabricat l'ocasió picant la pilota entre dos defensors per entrar dins de l'àrea. El seu xut final ha marxat per sobre de la porteria de Diego López. Xavi ha aplaudit des de la banda la valentia del jove extrem marroquí.

En el minut 77, Riqui Puig ha entrat en el lloc de Sergio Busquets, que ha marxat del camp amb alguna molèstia física. Feia la sensació que poc a poc s'exhauria la benzina del Barça a l'hora de pressionar i això ho ha aprofitat l'Espanyol per estirar-se a la recerca del gol de l'empat. I d'ocasions n'ha tingut de sobres.

A punt ha estat d'aconseguir-ho en un xut de falta directa de RDT, que s'ha estavellat al pal dret de la porteria culer. I pràcticament en l'acció posterior, Dimata ha fallat de manera incomprensible tot sol de Ter Stegen. El belga ho tenia tot de cara per superar l'alemany després d'una centrada de Wu Lei però el seu cop de cap ha sortit fora. I tot seguit, altra vegada el pal ha evitat el gol de Raul de Tomás a centrada de Manu Morlanes. Ter Stegen no hi hauria pogut fer res.  La malastrugança del Barça amb els problemes físics sembla no tenir fi i Xavi ha perdut dos jugadors de cop: Nico i Mingueza. Han entrat Araujo i Demir.

Al Barça se li ha fet etern el tram final de partit però finalment han pogut fer bo el gol de Memphis i sumar tres punts que desnivellen l'empat que hi havia entre els dos equips. Xavi s'ha estrenat amb victòria i la tensió viscuda els últims minuts de partit, continguda al camp, s'ha transformat en alegria a l'arribar al vestidor. Al vídeo distribuït pel Barça s'aprecia al nou entrenador felicitant als seus futbolistes, un per un:

Dimarts, una autèntica final anticipada de Champions contra el Benfica.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut