El Madrid sobreviu per acabar aixecant la quinzena Champions (0-2)

El Borussia ha desaprofitat 4 clares ocasions a la primera part però el Madrid ha reaccionat a la represa i Carvajal, a la sortida d'un córner, ha avançat els blancs. Vinícius ha aprofitat un regal de la defensa alemanya per sentenciar al 83'
Redacció Esport3 Actualitzat
  • La Quinzena, també increïble. El domini blanc a la Champions ha viscut aquesta nit un nou episodi rocambolesc a Wembley. El Reial Madrid ha semblat KO durant pràcticament una hora, superat per un Dortmund tan intens com desinhibit... Però el títol ha acabat volant al Bernabéu, gràcies a Carvajal i Vinicius, que han tingut tot l'encert que els ha faltat als alemanys en el primer temps, i a la presència providencial de Courtois, imponent tota la nit. És la novena final seguida que ha guanyat el conjunt espanyol.

• El Dortmund ha maleït la falta de punteria en el primer temps, on ha reduït el Madrid a la mínima expressió amb una pressió molt intensa i un joc a la contra a tomba oberta. Els d'Ancelotti s'han vist impotents, però ni Brandt, ni Adeyemi,, ni Sabitzer han pogut batre un Courtois de presència imponent... I tampoc ho ha fet Füllkrug, que ha topat amb el pal als 25 minuts. El bany ha estat d'època, però el Madrid ha resistit i ha esperat el desgast dels homes importants de Terzic, com un Adeyemi sensacional.

Niclas Füllkrug ha posat a prova els reflexes de Courtois (Reuters)
  • Kroos ha mirat de canviar el guió a la represa, amb un llançament de falta que ha salvat Kobel. I ell mateix, en el seu últim partit com a jugador merengue, ha col·locat la pilota al cap de Carvajal en el minut 73 a la sortida d'un còrner. El gol ha desfet un Dortmund cansat i, tot i que Bellingham, Camavinga i Kroos han pogut sentenciar abans, el 0 a 2 ha acabat caient en el 82: Maatsen ha perdut una pilota i Bellingham ha assistit a Vinicius, més letal que tots els davanters germànics. Els d'Ancelotti no han perdut cap partit en aquesta edició.

Dani Carvajal remata el gol que ha posat en avantatge el Madrid (Reuters)
  • La gran final, per cert, ha tingut un començament vergonyós. Als 50 segons, fins a tres espontanis han saltat al terreny de joc per fer-se notar. Algun fins i tot s'ha fet una selfie amb Vinicius. Un altre ha hagut de ser placat per Sabitzer. Al descans, l'afició del Dortmund ha intimidat amb un gran desplegament de bengales.

Felicitació del Barça

Poc després de confirmar-se la victòria del Reial Madrid, el FC Barcelona ha enviat un concís missatge de felicitació al seu màxim rival.