Una colossal defensa de Costa Rica frustra el debut del Brasil (0-0)

Tot i acumular el 74% de possessió, els brasilers només han rematat tres vegades entre els tres pals, una d'elles, un xut de Lucas Paquetá a la fusta, i una altra, un gol invalidat a Marquinhos. La demostració de solidaritat dels "ticos" ha estat remarcable
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Copa Amèrica

Els exabruptes de Ronaldinho Gaúcho abans de la Copa Amèrica van resultar ser part d'una campanya publicitària, però avui molts torcedores li hauran donat la raó. En un resultat absolutament inesperat, Brasil ha encetat la competició empatant a 0 contra Costa Rica, la selecció més jove del torneig, farcida de jugadors de la lliga local i amb un porter, Patrick Sequeira, que milita a l'Eivissa de Primera Federació. Tots ells han firmat una actuació heroica.

El potent central Jeyland Mitchell, de 19 anys, talla una acció de Vinícius (Caroline Brehman / EPA)

Raphinha ha estat titular i ha tingut la primera oportunitat, però Sequeira ha tapat la seva rematada després d'una bona passada llarga de Danilo. El guió era claríssim des del primer moment, un frontó "non-stop", però amb un Paquetá molt imprecís, els de Dorival Júnior no aconseguien crear ocasions clares. Brasil ha pogut respirar quan, en el minut 29, Marquinhos ha marcat després d'empènyer, al segon pal, una pilota que havia pentinat Rodrygo en una falta lateral, però el VAR ha invalidat el gol per un fora de joc marginal del central del PSG.

Patrick Sequeira, el porter de Costa Rica, dóna gràcies a Déu per l'empat aconseguit (Caroline Brehman / EPA)

Era lògic pensar que la victòria del Brasil cauria com fruita madura a la segona part, però a mesura que passaven els minuts, l'únic que es percebia al costat brasiler era frustració, i més després que Paquetá hagi estavellat un potent xut a la fusta (63'). L'entrada de Sávio per Raphinha ha donat un altre aire a l'atac brasiler, i seva ha estat la centrada que el lateral Haxzel Quirós ha estat a punt de rematar en pròpia porta en una acció còmica (71'). Però un Sequeira enorme, que ha desviat un gran xut de Guilherme Arana (78'), i el nerviosisme dels brasilers, traduït en una rematada dins l'àrea que Bruno Guimarâes ha enviat fora ja en el temps afegit, han acabat contribuint a, possiblement, la sorpresa futbolística més gran del que portem d'any.

 

El minut a minut del partit:

 

 

 

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut