El Barça deixa escapar a Vigo un triomf que tenia a la butxaca (3-3)

En el comiat de Sergi Barjuan, el Barça ha passat d'un primer temps de gran nivell a un segon període d'autèntic insomni, en què ha deixat escapar un triomf que tenia ben a prop
Xavi Lemus Actualitzat

Sergi Barjuan en el seu últim partit com a tècnic d'emergència tornava a apostar pel mateix equip que va guanyar a Kiev. I la resposta dels seus jugadors durant el primer temps ha estat convincent. El Barça ha controlat el joc gràcies a un mig del camp amb Busquets, Nico i Frenkie de Jong que ha trobat el ritme de pilota necessari. Un guió afavorit per un gol molt matiner d'Ansu Fati, en el minut 2, que donava encara més confiança a l'equip. Un xut precís des de la frontal de Busquets amb l'interior de la bota aportava una segona diana encara més tranquil·litzadora. I una gran combinació entre Nico i Jordi Alba culminava en una gran assistència que Memphis rematava de forma impecable de cap al fons de la xarxa.

En un tres i no res, els blaugranes mostraven una eficàcia mai no vista aquesta temporada. El Celta s'ha mostrat superat i en les poques ocasions de què ha disposat se l'ha vist erràtic, sobretot per part de Iago Aspas, que ha tingut la més clara de totes. La nota negativa per part dels barcelonistes ha estat la lesió d'Ansu Fati en el minut 43, quan en una pilota a l'espai ha notat un trencament als isquiotibials de la cama esquerra.

Al descans, Sergi feia un doble canvi: Balde i Araujo per Ansu Fati i Eric Garcia. El Celta sortia a Balaídos en el segon temps amb les idees més clares, amb més intensitat i criteri. Gràcies a això, un xut de Galán mal desviat per Ter Stegen permetia a l'ídol local, Iago Aspas, retallar diferències. Poc després, Nico, el millor jugador del Barça sobre la gespa, es lesionava i deixava el seu lloc a Riqui Puig. Les lesions i els canvis han deixat el conjunt de Sergi Barjuan desarmat i en mans dels locals. Així, una empenta de Mingueza sobre Gallardo fregava el penal, que Hernández Hernández no assenyalava. I, tot seguit, anul·laven un gol de Nolito per mans prèvies. El davanter gallec no ha afluixat en les seves intencions golejadores i en el minut 73 en una rematada de cap enviava la pilota al fons de la porteria de Ter Stegen. Era el dos a tres, un marcador que generava incertesa sobre el resultat final.

En un duel convertit en anades i tornades, ha estat Frenkie de Jong qui hauria pogut sentenciar el partit amb una bona acció individual on enviava la pilota al travesser. I per part dels gallecs era Nestor qui provava sort en un llançament que sortia ben a prop de la porteria de Ter Stegen. El gerro d'aigua freda li queia al Barça en el moment més cruel, en el minut 96, en una badada defensiva que deixava sol Iago Aspas i el davanter gallec amb un precís xut aconseguia l'empat a 3 final. Un marcador just, pel que s'havia vist al llarg dels 90 minuts. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut