Copa Amèrica 2024

Colòmbia obre Panamà en canal i es classifica còmodament (5-0)

Tot i les bones sensacions que havien deixat els de Thomas Christiansen contra Bolívia, pràcticament no han oposat resistència; al quart d'hora, els colombians ja guanyaven per 2-0, de nou amb un James estel·lar. Néstor Lorenzo, fins i tot, ha pogut reservar jugadors

Redacció Esport3Actualitzat

Ha estat, de llarg, el quart de final més desequilibrat de la Copa Amèrica. Colòmbia ha passat per sobre d'una selecció panamenya voluntariosa i física però que ha deixat palesa la diferència de nivell amb el seu rival. La golejada reforça la candidatura cafetera, no tant pel resultat com pel fet que l'equip de Néstor Lorenzo ha pogut gestionar l'avantatge, regular l'esforç i, fins i tot, reservar homes importants de cara a la semifinal.

Luis Díaz dedica el seu gol al seu pare, present a la graderia de l'State Farm Stadium de Glendale (John Mabanglo / EFE)

Tot i que els panamenys sabien del potencial colombià en les accions d'estratègia, han rebut el primer gol de córner, en un servei precís de James que ha rematat Jhon Córdoba (1-0, 8'). Mig quart més tard, Orlando Mosquera no s'ha atrevit a sortir dels seus dominis tot i un mal control de Jhon Arias dins l'àrea, i quan ho ha fet, ha estat tard i malament: penal i transformació de James (2-0, 15'). Els panamenys han donat un ensurt majúscul en una falta que Roderick Miller ha rematat al pal i que no ha entrat de miracle (el VAR ha hagut de determinar si la pilota havia traspassat totalment la línia o no), però tot i alguna altra aproximació escadussera dels "canaleros", Colòmbia ha liquidat el partit en una falta que James ha picat ràpid per deixar sol Luis Díaz davant de Mosquera (3-0, 40').

Un gest de decepció de Thomas Christiansen, el seleccionador de Panamà (John Mabanglo / EFE)

La segona part ha tingut poca història més que els dos gols, que han estat en situacions curioses. En el quart, s'ha produït un penal sobre Daniel Muñoz que l'àrbitre italià Maurizio Mariani anava a xiular, però Richard Ríos ha engaltat la pilota i l'ha enviat al fons de la xarxa... i el col·legiat ha validat el 4-0 (71'). I el cinquè, de Miguel Borja, ha vingut després d'un penal molt violent del central José Córdoba al veterà Santi Arias. Panamà ha continuat protagonitzat algunes aproximacions sense "punch", però, tot i la golejada en contra, se'n pot anar de la Copa Amèrica amb orgull per la trajectòria complerta.