un moment de la competició de la segona regata
Nova Zelanda ha estat molt superior en les dues primeres regates (EFE)
Vela

El defensor comença manant: Nova Zelanda 2 - Gran Bretanya 0

La gran final de la Copa Amèrica de Barcelona ja és en marxa i ha arrencat amb un clar domini de Nova Zelanda. Ineos necessitarà reaccionar en la segona jornada, prevista per a demà. Un 4 a 0 seria catastròfic per als britànics

Redacció Esport3Actualitzat

La primera regata de la gran final s'ha fet esperar 35 minuts. Quan el garbí s'ha estabilitzat en els 10 nusos la regata ha estat viva. En la presortida, els dos equips han jugat, com és habitual, al gat i la rata. I en aquest joc, el Taihoro ha estat lleugerament més ràpid. Amb dos o tres nusos més que el rival, Nova Zelanda ha marcat el ritme des de l'inici i, "només" en el primer tram, ja superava l'Ineos en 24 segons.

La sortida ha estat clau. Els britànics, que havien brillat contra Itàlia, no han pogut fer res davant el defensor del títol. Els kiwis han arribat als 75 km/h tot i el "poc" vent. Han fet un bon marcatge i li han enviat el vent brut a Ben Ainslie, el cap de files de Gran Bretanya. L'Emirates ha travessat la meta amb 400 metres de marge. L'Ineos, 41 segons després. 1 a 0 per als tetracampions.

El tauler d'escacs ha tornat al rectangle blau de Barcelona en el segon combat. La batalla en la presortida ha estat sensacional. Han saltat espurnes i els kiwis s'han hagut de desmarcar en els primers metres en una lluita amb màxima igualtat. A partir de llavors han començat els primers encreuaments en un cos a cos apassionant. Les proes dels vaixells pràcticament es fregaven. Moment per a les protestes.

Els àrbitres no n'han validat cap. Mentrestant, els ciclistes no tenien respir. Màxima potència manual al servei dels AC75 voladors. La regata ha estat un frec a frec a 8 trams, dos més que en la primera. Ineos ha arribat a liderar la prova. Però el Taihoro ha estat sempre més ràpid contra el vent, especialment en la cenyida del cinquè tram on han deixat enrere el seu rival a 28 segons. Els kiwis han tornat a brillar i han passat primers tots els trams del dia! Segona victòria. Aquesta per 27 segons de diferència. 

Nova Zelanda es posa 2 a 0, en una sèrie al millor de 13. S'imposarà qui arribi abans a set victòries. Avui ha estat un dia núvol. Demà, canviarà el cel. Regates amb sol. A l'aigua veurem si els britànics també canvien el marcador.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
Anar al contingut