Ansu Fati celebra el gol de la victòria del Barça a Kíev (Reuters)

Ansu Fati manté viu el Barça a la Champions (0-1)

Ansu ha aparegut quan més el necessitava el Barça. Als blaugranes només els servia la victòria per continuar amb opcions de classificar-se per als vuitens. I en el segon temps, una diana del jugador del planter permetia sumar un triomf salvador.
Xavi Lemus Actualitzat
TEMA:
AnsuFati

Kíev era una cita de cara o creu per al Barça per mantenir l'esperança de superar la fase de grups de la Champions. Sense Dest, lesionat, Sergi Barjuan apostava per Gavi per ocupar la banda i l'equip recuperava Frenkie de Jong al mig del camp. Els blaugranes sortien a la gespa intensos i fruit d'això tenien una bona opció per inaugurar el marcador a través de Memphis. Els ucraïnesos, atemorits d'entrada, a mesura que avançava el primer temps posaven en escena el seu pla preferit: les sortides al contracop. El poc ordre defensiu del Barça permetia a De Pena i, posteriorment, a Xaparenko disposar de dues bones oportunitats que no aprofitaven. Un perill que compensaven els catalans amb una rematada de Nico, de cap, que, curiosament, treia sota els pals Memphis en el seu intent de continuar la jugada. En un duel equilibrat els equips marxaven sense gols al descans.

Els blaugranes sortien a la gespa a la represa amb la intenció de dominar el joc però amb un ritme lent i previsible, només Lenglet, de cap, inquietava la porteria local. Els de Lucescu tornaven a explotar els contracops per donar la sorpresa i gairebé ho aconsegueixen en un gran xut de Karavaiev que fregava l'escaire. La resposta culer era una acció on Ansu Fati cau dins de l'àrea i l'àrbitre romanès Hategan assenyalava penal, però a instàncies del VAR el revisava i rectificava la decisió.

Una galleda d'aigua freda que donava pas a l'alegria quan dos minuts més tard un refús dins de l'àrea li arribava novament a Ansu qui engaltava un potent xut al fons de la porteria del Dinamo de Kíev. Era el zero a un, un gol molt esperat peral Barça, vital a la Champions. L'entrada de Dembélé també donava mobilitat a l'atac blaugrana. Un triomf que han pogut materialitzar gràcies a una gran intervenció al minut 81 de Ter Stegen després d'un xut de Tsikangov que anava camí de la xarxa. I per la falta d'encert de Zabarni en una rematada fregant el minut 90.

El Bayern es desfà del Benfica (5-2)

El Bayern continua en mode piconadora i ha passat, sense contemplacions, per sobre del Benfica. Lewandowski s'ha encarregat d'obrir la golejada al minut 26 i només sis minuts després, Gnabry ha fet el segon dels alemanys. Morato, abans del descans, s'ha encarregat de posar una mica d'emoció marcant pel Benfica. Només començar la segona part, Sané s'ha encarregat de tallar qualsevol reacció portuguesa. Lewandowski, que havia fet el primer, també ha fet el quart. Darwin Núñez ha allargat una mica més la resistència portuguesa amb el segon del Benfica. Però el de sempre, Lewandowski s'ha encarregat de tornar a posar les coses al seu lloc i ha firmat un hat-trick que ha tancat la maneta del Bayern.

Lewandowski, autor d'un hat-trick en la victòria del Bayern contra el Benfica (EFE/EPA/PHILIPP GUELLAND)

 

ARXIVAT A:
AnsuFati
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut