Barça

Bellingham capgira el clàssic i dona el liderat al Madrid davant del Barça (1-2)

El gol matiner de Gündogan és insuficient per als de Xavi, que s'han desinflat a la segona part

Redacció Esport3Actualitzat

El Madrid s'ha endut un clàssic molt ajustat (1-2). Dos gols de Bellingham han donat la victòria als d'Ancelotti malgrat el gol matiner de Gündogan. Xavi ha disposat un dibuix amb tres centrals (Araujo, Christensen i Iñigo Martínez), amb Balde i Cancelo de carrilers. Tot, amb la millor entrada de la temporada a Montjuïc, 50.112 espectadors, i caracteritzat amb la llengua dels Rolling Stones. Mick Jagger no ha donat bona sort als blaugranes, que queden a quatre punts del Madrid i el Girona, colíders de Primera.

• El Barça s'ha avançat ben aviat amb un gol d'Ilkay Gündogan al minut 6. L'alemany ha cregut fins al final en una jugada que ell mateix havia començat amb un intent de paret amb Ferran Torres que ha desviat Tchouaméni. Gündogan ha guanyat el duel a Àlaba ja dins de l'àrea i ha superat Kepa per encetar el marcador. És el primer gol de Gündo amb la samarreta del Barça.
  • Els blaugrana haurien pogut fer el segon al quart d'hora de joc. Una pilota recuperada per Gavi ha anat a parar als peus de Fermín. L'andalús ha volgut sorprendre Kepa al pal curt, però la pilota s'ha estavellat a la base del pal.
  • La primera aproximació del Madrid no ha arribat fins al minut 21. I ha estat amb un xut des de molt lluny de Rüdiger, que ha sortit per sobre del travesser de la porteria de Ter Stegen.
  • Tots dos equips han estat una bona estona sense generar perill fins que el Madrid ha trepitjat àrea rival al minut 38. El lateral ha rematat amb potència al lateral de la xarxa després d'una gran passada llarga de Kroos.
  • En temps de descompte de la primera part, el Barça ha reclamat penal després que Tchouaméni agafés Araujo mentre l'uruguaià intentava salvar. L'àrbitre, Gil Manzano, no l'ha assenyalat i el VAR no hi ha entrat.
  • Bellingham ha empatat en el minut 68 amb un golàs des de fora de l'àrea.
  • Quan semblava que el partit acabaria en empat, Bellingham ha aprofitat un mal control de Modric per fer el segon del Madrid.

• Tot just començar la segona part, el Barça ha disposat d'una doble ocasió magnífica per eixamplar l'avantatge. Una centrada de Fermín l'ha rematat de cap Iñigo Martínez, però la pilota ha picat al pal. El rebot l'ha recollit Araujo però el seu xut l'ha aturat de manera brillant Kepa. Era el minut 48.
  • En el minut 57 ha arribat el primer xut entre pals del Madrid. Kroos ho ha provat des de lluny, però Ter Stegen ha atrapat la pilota sense gaires dificultats.
  • Tres minuts més tard, al 60, Xavi ha fet entrar Robert Lewandowski en el lloc de Ferran Torres. El polonès no jugava des que es va lesionar el dia 4 d'octubre al camp del Porto en partit de la Lliga de Campions.
  • En el minut 67 Ter Stegen s'ha lluït per desviar a córner un cacau de Tchouaméni des de lluny.
  • Però, un minut més tard, el porter alemany no ha pogut fer res per evitar que un míssil de Bellingham es convertís en l'empat a un. Ter Stegen arriba a tocar lleugerament la pilota però de manera insuficient (1-1).
  • Amb el Madrid dominant cada cop més el partit, Xavi ha mirat de trencar la dinàmica fent entrar Raphinha i Lamine Yamal en el lloc dels dos Joaos, Félix i Cancelo.
  • Precisament Raphinha i Lamine han fabricat la jugada que en el minut 79 ha acabat amb un xut de Lewandowski que ha marxat lleugerament desviat per sobre de la porteria madridista.
  • Quan semblava que el partit acabaria en empat, el Madrid ha fet el segon. Un mal control de Modric a centrada de Carvajal s'ha acabat convertint en una assistència per a Jude Bellingham que, tot sol davant de Ter Stegen, no ha fallat i ha fet el segon dels blancs.
  • Amb aquest resultat el Madrid es converteix en líder de la taula, amb 28 punts, empatat amb el Girona, i quatre més que un Barça que la setmana que ve viatja a Sant Sebastià per jugar contra la Reial Societat.