Barça

El discurs d'Alèxia: "Reivindiquem més suport a l'esport femení i canvis per acabar amb els abusos"

El Barça femení s'ha convertit en el primer equip que rep la Medalla d'Honor del Parlament i la seva capitana s'ha adreçat a les institucions amb un discurs punyent

Redacció Esport3Actualitzat

Mai un equip esportiu havia rebut la Medalla d'Honor en la categoria d'Or del Parlament de Catalunya. Mai, fins aquest dimecres. El Barça femení ha rebut una distinció que situa aquest equip com un referent al món. Aquest ha estat el moment en què les campiones de tot pujaven a la tarima: 

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha estat l'encarregada de fer entrega de la Medalla d'Honor del Parlament, que ha rebut en representació de l'equip la capitana Alèxia Putellas. La molletana, conscient del lloc on era, ha pronunciat un discurs reivindicatiu en nom de totes les seves companyes basat en la reclamació de "més suport a l'esport femení":  

"És un honor molt gran. Això suposa un canvi de paradigma. La societat està canviant. El paper de la dona ha de ser cabdal en el desenvolupament de l'esport. Aquesta distinció hauria estat impensable fa 5 o 10 anys. Vull agrair a totes les pioneres que van voler impulsar l'esport femení. Com a Barça estem construint una societat més justa i solidària. Ens estem convertint en referents de molta gent, nens i joves. Hem de ser un exemple. Però necessitem ajuda. Reivindiquem més suport a l'esport femení. Més inversió des de la base."

"Mai més menyspreu, faltes de respecte o abusos"

Amb el cas Rubiales d'inevitable teló de fons, Putellas ha apujat el to de les seves reivindicacions per sol·licitar "canvis" que acabin amb el "menyspreu, faltes de respecte o abusos" a les dones:

"Gràcies al Barça per creure en nosaltres. I els que no ho han fet, que s'hi posin perquè ja veuen que surt rendible. No ens vam imaginar omplir l'Spotify Camp Nou, i ho vam fer. Som aquí per quedar-nos, per ajudar les que vindran. Queda molt per fer. Sol·licitem canvis perquè cap dona, dins o fora del futbol, no hagi de viure mai cap més situació de menyspreu, faltes de respecte o abusos. No fallarem als nens que ens segueixen. Visca l'esport femení!"

El punyent discurs d'Alèxia s'ha tancat amb una doble proclama: "Visca l'esport femení i visca el Barça!"

El president del Barça, Joan Laporta, també ha parlat durant aquest acte.

"Avui, les jugadores del Barça són campiones d'Europa i han omplert l'Spotify Camp Nou. Són un referent mundial de l'esport. A la Masia tenim jugadores de futbol femení formatiu. Això demostra el compromís per aconseguir la igualtat de gènere dins del club. No ha estat un camí fàcil, però com a president estic orgullós que el Barça s'hagi erigit en un referent del futbol femení. Els joves s'han enamorat del futbol femení gràcies a vosaltres."

Les actuacions dels The Tyets i el seu "CotixCoti" ha estat un dels moments curiosos de l'acte, ja que la cançó es va convertir en la banda sonora de l'equip abans de cada partit durant la passada temporada. El Cor Geriona, amb "Els segadors", ha posat punt final a l'acte.

Amb aquesta distinció al Barça femení es reconeix la feina de les esportistes i el club per la seva contribució en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d'igualtat d'oportunitats en el futbol femení. També destaca la seva aportació a l'hora de generar referents per a infants i joves en aquest àmbit, transformar la percepció social respecte del paper de les dones en el món del futbol i contribuir a construir una societat més justa i igualitària en drets i oportunitats.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut